divendres, 7 de març del 2008

Valoració dels Pressupostos segons en Joan Aregio.

"No volem fer discursos catastrofistes, a l'estil que el PSC ens tenia acostumats quan estaven a l'oposició. Vàrem prometre una oposició constructiva i així ho farem. Evidentment hi ha aspectes positius en aquests pressupostos. Fer una valoració global exigeix dir al veritat. La majoria de projectes són projectes ja en fase d'implementació i que venen de la legislatura passada, i és clar que ho trobem positiu.

Però com ens és impossible votar per partides, el nostre vot no pot ser favorable perquè creiem que en la balança els aspectes negatius guanyen per gol average.

Són uns pressupostos que no reflecteixen l'ambició que Tarragona necessita. No són uns pressupostos valents i, el que és pitjor, no són uns pressupostos que compleixin el que el PSC va prometre durant la campanya electoral.

Els aspectes a destacar:

 

1)     No són uns pressupostos "socials". Amb  aquests pressupostos el primer no són les persones, els ciutadans i ciutadanes de Tarragona.

·       Motius:

§  Disminueix el pressupost de l'iMSS i decreix el pressupost pel programa de lloguer jove i, ni de lluny, es compleixen les expectatives en quant a la creació de noves guarderies.

§  Aquest pressupostos es caracteritzen per un increment de l'esforç fiscal dels ciutadans i ciutadanes de Tarragona que, evidentment, es va prometre que mai es tocaria.

 

2)     No són uns pressupostos que reflecteixin l'equilibri territorial pregonat durant la campanya. On és la guarderia de Llevant? La rehabilitació de les cases de la Part baixa que ocupava part del seu programa, on és? i el Serrallo i el seu pla especial? i sant Salvador?

3)     No veiem cap partida per projectes que sí són estratègics i fonamentals: Façana marítima, mercat central

4)     Ens venen un desglos en 4 anys en el que podem veure com el pressupost de Tarragona es doblarà l'any 2011 amb aportacions exteriors. Això és creure en els Reis Mags. Les aportacions d'altres institucions es fan en base a projectes i convenis concrets, però mai he vist un Ajuntament que depengui en un 50% de la voluntat externa per dur a terme la seva estratègia.

5)    I, per últim, però fonamental: han decidit augmentar els sous dels Consellers i conselleres un 37%. Bé jo no vull fer demagògia però em sembla una autèntica barbaritat demanar esforç als ciutadans i augmentar el sous d'aquesta manera. Perquè poder és cert que l'Ajuntament de Tarragona paga pitjor que ningú, però les coses no es fan així. Ell creuen que tenen per davant 3 anys per que la gent oblidi, i això em sembla d'una hipocresia total. Crec que es poden anivellar els sous als de la resta de Catalunya però progressivament, i estudiant el context socioeconòmic del moment per veure quan convé fer-ho.


Joan Aregio