dimarts, 12 d’agost de 2008

No deixarem que es jugui amb el 0,7 de Cooperació i Solidaritat

El proppassat 6 d’agost es va celebrar l’últim Consell de Cooperació i Solidaritat. El tema estrella va ser la presentació de les línies estratègiques d’actuació de les que se’n derivarà el nou Pla Director de la Conselleria. La consellera Coloma volia passar de puntetes per aquest tema. Un cop la nova tècnica de cooperació (pagada amb el 0,7 en contra de la voluntat de tot el Consell de Cooperació i Solidaritat) va presentar el document inicial del que ha de ser el nou Pla Director, la consellera ja llegia el següent punt de l’ordre del dia. Sabia sens dubte que el tema aixecaria ampolles entre els presents, com així va ser.

Demanada la paraula per la qui escriu aquest article, la consellera va haver d’aturar la seva carrera de fons cap al punt número 2. És aleshores quan poso en qüestió les intencions de la consellera. El nou Pla Director vol posar l’èmfasi en la sensibilització i això es visualitza en 3 de les seves 4 línies estratègiques. Sobre el tema en aquest Consell ja s’ha discutit abastament però sembla ser que no hi ha voluntat per part de la Sra. Coloma d’aplicar el 0,7 com cal. Ara a més a més d’haver de restar del 0,7 el sou de la nova tècnica contractada, també hem de restar el corresponent a les accions de sensibilització que el nostre Ajuntament vol portar a terme. En definitiva que ens queda només un 53% del 0,7 per a projectes d’acció directa en els països del tercer món amb els que tenim el compromís de cooperar i treballar per al seu desenvolupament.

La Sra. Coloma que ens ven en cada Consell molta voluntat, no fa res més que seguir una ruta marcada de la que no es mou ni un mil·límetre tot i haver manifestat que en l’aprovació dels pressupost del 2009, 2010 i 2011 el tècnic es procuraria pagar des de l’Ajuntament, tal i com li vam suggerir i que els diners es destinarien de manera íntegra a la cooperació i la solidaritat.

Anem tots amb molt d’ull, aquest nou Pla Director ens hipoteca fins el 2011, restant diners de la cooperació per desviar-los a la sensibilització. Sensibilització que per altra banda ja tenen incorporada en els seus projectes totes les entitats de Tarragona que fan solidaritat i cooperació.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui es la nova tècnica contractada i quin sou te, es per saver lo que es te de treure del 0.7 per cooperació i solidaritat

M. Victòria Forns ha dit...

La nova tècnica es diu Núria Martorell i la partida pressupostària prevista per sufragar el cost del sou és de 36.000 € aporoximadament. Val a dir que estem d'acord en què s'incorpori un tècnic, però no a costa del 0,7 i determinant amb exactitud quin del seu temps dedicarà a la cooperació i quin a la sensibilitazació.