divendres, 1 d’agost del 2008

RODA DE PREMSA DE CIU I PP SOBRE LES INFORMACIONS APAREGUDES AL VOLTANT DE LA GESTIÓ DE LA CANDIDATURA ALS JOCS DEL MEDITERRANI TARRAGONA 2017

La Candidatura als Jocs del Mediterrani Tarragona 2017 és un projecte col·lectiu de Ciutat engrescador i il·lusionant en el que diverses entitats, els Partits Polítics des del consens, i el conjunt de la ciutadania de Tarragona estem implicats a fons. En el cas concret de la participació de les diferents forces polítiques, des dels Grups Municipals ara en l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona, CiU i PP, el nostre compromís amb la Candidatura ha estat ferm i decidit, recolzant en tot moment el Govern Municipal sobre la base de la confiança mútua i més tenint en compte que el projecte es va començar a plantejar en l'anterior Legislatura quan totes dues forces polítiques estàvem a l'Equip de Govern. En aquest sentit, el Govern Municipal ens va demanar el següent compromís:
· Participació activa en la Candidatura, amb el nomenament d'un representant de cadascun dels Grups en l'Associació creada per gestionar la Candidatura. Ho vam acceptar il·lusionats.
· Recolzament al nomenament del Sr. Mario Rigau per la direcció dels treballs de l'Associació. Ho vam recolzar públicament des de la màxima confiança i sense entrar a fons en l'anàlisi de l'experiència de la persona en qüestió en aquesta mena de candidatures. Va ser un altre vot de confiança dels nostres grups.
· Finalment, i donat que l'Associació és de caràcter privat i no està sotmesa per tant als condicionants de l'Administració Pública a l'hora de fer contractacions, PERÒ HA ESTAT GESTIONANT DINERS PROCEDENTS DE L'AJUNTAMENT i n'ha recaptat d'empreses i entitats amb la garantia que comporta el recolzament municipal, se'ns va demanar també un vot de confiança en les gestions de l'Associació que vam donar.
En aquest darrer punt, però, vam demanar la màxima TRANSPARÈNCIA, ÈTICA I TAMBÉ ESTÈTICA, no només pel fet de gestionar diners públics: Tarragona i els seus ciutadans hem viscut moltes decepcions en candidatures de grans esdeveniments en el passat i aquesta transparència i ètica són fonamentals per donar credibilitat al projecte.
Doncs bé, en les darrers dies i quan ja era un rumor estès des de fa temps a la ciutat, han aparegut notícies que afectarien precisament a aquesta transparència, ètica i estètica en la gestió de la Candidatura i que necessitem aclarir.La candidatura Tarragona 2017 la integren moltes persones i entitats a les quals volem mostrar el nostre reconeixement, tot destacant que les informacions es refereixen únicament a la gestió dels màxims responsables de la Candidatura, el Sr. Ballesteros i el Sr. Rigau.
Aquestes informacions han tingut diversos formats anònims, que no valorarem, i públics, concretament a través del blog personal del tarragoní JOAN MIQUEL CARRILLO:http://joanmiquelc.blogspot.com/2008/07/el-sindicato-de-los-juegos-del.html
LES AFIRMACIONS QUE ES FAN EN AQUEST BLOG VAN APARÈIXER EL PASSAT DIUMENGE 27 DE JULIOL I NO HAN SIGUT DESMENTIDES PEL SR. BALLESTEROS O EL SR. RIGAU, TOT I QUE POSEN EN ENTREDIT LA TRANSPARÈNCIA I L'ÈTICA DE LA CANDIDATURA, I ÉS AIXÒ EL QUE ENS MOTIVA A DEMANAR EXPLICACIONS, DESPRÉS D'HAVER ESPERAT UNS DIES EL REFERIT DESMENTIT.
· En aquest blog queda palès i confirmat que l'empresa TECNIGENIA, constituïda el març de 2007 i l'Administrador de la qual és el Sr. Francisco Luengo, estret col·laborador de Mario Rigau des de fa molt de temps, i segons les nostres informacions ÚNIC TREBALLADOR DE L'EMPRESA, ha rebut a dit les principals adjudicacions de la Candidatura, tot i no tenir experiència acreditada en els treballs encarregats, que finalment subcontracta a d'altres empreses, com és el cas de la mateixa web de la candidatura.
· Resulta molt estrany que TECNIGENIA rebi l'encàrrec de tasques tan diferents com una web, un spot de presentació o un dossier de Candidatura, sense acreditar aquesta experiència ni un equip de treball sòlid darrera.
L'Alcalde de Tarragona, el Sr. Ballesteros, com a màxim responsable polític de la Candidatura i precisament per garantir davant la ciutadania que les coses s'estan fent bé, ha de respondre a les següents preguntes:
· Està al corrent de les contractacions que s'han fet a l'empresa TECNIGENIA i qui és l'Administrador d'aquesta empresa? Considera que les decisions preses s'ajusten a l'ètica i la transparència exigibles quan parlem de diners públics?
· Considera que aquesta empresa acredita l'experiència suficient i equips sòlids darrera per desenvolupar les tasques tan decisives que li han estat encomanades?
· En el cas de la web de la Candidatura, per què no es va encarregar directament a les empreses que van executar realment el treball? Què va cobrar pels treballs TECNIGENIA i què van cobrar les empreses que van realitzar realment la web?
Des dels Grups Municipals de CiU i PP a l'Ajuntament de Tarragona reafirmem el nostre compromís amb la Candidatura Tarragona 2017, però exigim al Sr. Ballesteros explicacions convincents a les qüestions que plantegem, que afecten a la credibilitat del projecte davant la ciutadania.Unes explicacions que marcaran, sense cap mena de dubte, la nostra confiança en l'actual sistema de treball de la candidatura i les eventuals decisions que podem prendre sobre la nostra implicació en aquest projecte de ciutat tan important.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

es vergonyòs e insultant les repetides contractacions a dit i sempre cap a gent propera al sector socilista-Ugetista de les més inverosimils treballs. Que hi fa un sindicalista al front de la Candidatura del Jocs, que pasa amb les adjudicacions a dit a una sola empresa amb un sol treballador (sindicalista per suposta) que després subcontrata. Al menys s'estelviasin l'intermediari ?.
Que pasa al govern socialista (+ERC) que tots es "menja" entre amics i corregilionaris "mallolistes"?. Quan ens costa aquest nepotisme sociliasta, com poden donar exemple ?.

Oposició heu d'anar a sac, fins a fer treura les vergonyes i que la cara dura s'els hi estovi.

Anònim ha dit...

Aquestes empreses, suposo que seran auditades per ordre de l'Ajuntament, com les municipals, no ??.

Quan es potte (mal) gastat en aquesta candidatura i les posibilitats serioses de aconseguir-ho, quines son ?.

Anònim ha dit...

i ERC que diu, o no esta
A mi personal.ment me ineresa la seva postura sobre:

CANDIDATURA DE LOS JUEGOS DEL MEDITERRANEO TARRAGONA 2017

Aixi, aixi, amb Castella i no amb Catala
mireu el LOGO mireu, mireu

I per soposat podrem participar com Catalans, o com ESPANYOLS

Anònim ha dit...

A veura, el Luengo ha dit que totes les adjudicacions van ser per majoria i votan tots els partits que "si". Una explicació si us plau. ?.

Grup Municipal CiU Tarragona ha dit...

En la Junta directiva d’una associació es debaten moltes coses, i és evident que es pot dirigir com vulgui qui redacti l’ordre del dia. La candidatura dels Jocs del Mediterrani, és una empresa privada, i per tant no s’efectua cap concurs per triar les empreses que realitzaran diferents tasques.
Un cop coneixeu aquesta informació, dir-vos que quan estava a punt de finalitzar el Consell d’administració va aparèixer el pressupost d’aquesta empresa, que no coneixia ningú, i la persona encarregada d’aquests temes no l’havia estudiat, ni l’havia vist. El Sr. Rigau va dir que aquesta era la millor empresa que s’havia presentat, i en el clima de confiança existent fins al moment, la resta dels membres de la Junta directiva, va assentir.
Estar clar que a dia d’avui, desprès de les informacions aparegudes, aquesta confiança desapareix i es demanaran més explicacions que les que fins ara hem sol•licitat.

Anònim ha dit...

Hi ha una dita que diu, qui et vol fer corra et vol fer equivocar. I ja saps, gat escaldat, amb aigua tebia en té prou.

Anònim ha dit...

Malament les decisions preses per la Direcció dels Jocs, si en lloc de donar explicacions, fa denuncies.

Encoratjo a la oposició que vagi a fons i si la Direcció dels JOcs gasta algun diner en advocats i judicis, que s'ho paguin ells.