diumenge, 25 de gener del 2009

LA LLEI DE LA DEPENDÈNCIA UNA GRAN ESTAFA

On es visualitza la sensibilitat d’un govern pels seus ciutadans en les societats modernes, és en aquelles accions directes que recauen sobre les persones. L’atenció directa que garantitza la millora de les condicions de vida de les persones. En tota societat avançada, democràtica, moderna i progresista, les polítiques socials són fomanentals per detectar el seu grau de benestar. Un dels col·lectius que en aquest cas ha d’esdevenir en l’eix de les intervencions dels governs, són les persones més vulnerables, col·lectiu en que es troben les persones amb dependència. Aquelles que per al desenvolupament de les activitats de la vida diària necesiten de l’ajuda d’altres.

Ens hem dotat de mecanismes per fer realitat aquesta necessitat d’atenció dels més vulnerables?. El PSOE, i el PSC ens venen que sí, amb la tant criticada Llei de la dependència. Però actualment ja no s’ho creu ningú!. Fa gairebé 2 anys que s’ha aprovat aquesta llei, i els resultats de la seva aplicació són nefastos. Tothom està descontent, els primers els ciutadans que n’haurien de ser beneficiaris. Quina és la percepció de les persones afectades, algú se n’ha preocupat de preguntar-los-ho?. El PSOE i el PSC rotundament NO!. Ja n’estem cansats de fer propostes en positiu, de presentar mocions de millora, tant a la Generalitat com a l’Ajuntament de Tarragona i d’observar l’actitud impassible i de defensa d’una llei que no ha funcionat des del començament.

Què passa amb les persones que han estat valorades, i en la resolució de la Generalitat se’ls concedeix una ajuda, en forma de prestació econòmica o en forma de persona de suport a la llar???. Fa mesos que tenen a casa seva aquesta resolució favorable, però no hi ha manera que l’ajuda arribi. I això és així, i ho pateixen moltes famílies de Catalunya i moltes famílies de Tarragona. Per més que la consellera Pelegrín s’entesti en fer-nos combregar amb rodes de molí, seguint consignes del seu partit i anunciant a “bombo i plateret” les bondats d’una llei que ha resultat ser una gran estafa.

Perquè molts dels afectats tenen la impressió que el seu expedient s’atura quan arriba al nostre Ajuntament?. Perquè no s’agilitza l’aplicació del recurs?. Potser perquè el finançament d’aquestes ajudes no ha estat mai clar?, potser perquè no hi ha hagut mai una cartera de serveis prou definida?, potser per la incompetència i la falta de valentia a alhora d’exigir tant al PSC que ens governa a Catalunya com el que ho fa a l’Estat?. Molta política de xec, de cafè per a tots, moltes mesures populistes, però que no serveixen a totes les famílies que conviuen en el dia a dia amb una situació de vulnerabilitat tant dolorosa com la de les persones amb dependència.

El nostre Ajuntament s’ha de posicionar, i ho haguès pogut fer fa mesos adherint-se a les propostes que feiem des del Grup Municipal de CiU amb l’objectiu de millorar l’aplicació la llei. Però no ha estat així, i ara no ens toca altra que denunciar la situació frapant que pateixen els Tarragonins i Tarragonines que fa mesos esperen l’aplicació d’un recurs o l’arribada d’una prestació econòmica, que ha de garantir la llei de la dependència.

Des del Grup Municipal de CiU de Tarragona ens posem des d’ara mateix al servei de totes aquelles persones que es senten maltractats per la lentitud del procés. Molts ciutadans ja ho han fet, disposem de resolucions de persones que desesperades per la situació d’indefensió en la es troben, ja no veuen altra sortida que la denuncia d’aquests fets.

Esperem d’aquest Ajuntament, una resposta clara, contundent que ens faci pensar que la política de proximitat i per a les persones que ens han venut es tradueixi d’una vegada per totes en accions concretes, que beneficiin totes les famílies de Tarragona que resten a l’espera que la seva situació es resolgui.

No és el primer cop que com a consellera em poso a disposició del nostre govern municipal per oferir la meva ajuda, sense obtenir resposta. Torno a oferir el meu treball i el meu compromís en relació a un tema que de ben segur tots volem que es solucioni, per tal de fer arribar a moltes llars tarragonines el benestar que es mereixen.



M. Victòria Forns Fernández
Consellera del grup municipal CiU
Ajuntament de Tarragona