dimarts, 13 d’octubre del 2009

EL BANC D’ESPANYA PER ALS TARRAGONINS?

Quan es va començar a parlar del Banc d’Espanya, pressentia que anava a sentir alguna notícia positiva, però no, no ha estat així.
Voldria expressar la meva sorpresa quan vaig sentir que al 2011 tindrem adequada només la planta baixa, i que definitivament acollirà una gran oficina de turisme, espais de venda de souvenirs, artesania pròpia de la ciutat i un centre d’interpretació. I la resta de l’edifici què? I sobretot per a quan, i que s’instal·larà?
L’Ajuntament està sol·licitant el traspàs de tot l’edifici, la qual cosa vol dir que una part prou important de l’immoble, no estarà en disposició d’utilitzar-se fins a ves a saber quan, ja que pel que s’ha explicat als mitjans de comunicació locals, les reformes de la planta baixa les finançaran amb el Fons d’Inversió Local del 2010 i es de preveure que per a la resta esperaran que segueixin plovent diners, perquè tal i com van les coses, ja veurem com quedaran les arques municipals al 2011.
Però després de tot el que costarà en temps i esforç recuperar el Banc d’Espanya, en que es veuran beneficiats els ciutadans de Tarragona?
Doncs en res, ja que amb tot el que ens han explicat fins ara, el destí dels espais que es recuperaran amb més immediatesa, estaran dirigits als turistes que visitin la nostra ciutat, i per tant els tarragonins podrem anar a visitar la futura gran oficina de turisme que situaran al Banc d’Espanya, però només per admirar-la, donar un tomet i poca cosa més.
Quina controvèrsia oi?, per fi tenim el Banc d’Espanya i resulta que no podrem gaudir-ne!
En aquest sentit Convergència i Unió donava un millor ús al Banc d’Espanya, la instal·lació de la Biblioteca Pública de Tarragona, i sobretot i molt important, l’obria a la ciutat per als Tarragonins, un fet si més no significatiu que parla per si mateix, i revela la importància que tenen els ciutadans per a uns i per a uns altres.
Suposem que els eslògans del sr. Ballesteros en campanya, la famosa proximitat que han predicat i el ara Tarragona, han passat a millor vida, i un cop més queda demostrat que Tarragona no té alcalde ni equip de govern i que tot és façana i bones paraules però interès per la ciutat ben poc.


Maribel Rubio
Regidora del grup municipal de CIU
Ajuntament de Tarragona