dijous, 1 d’octubre del 2009

LES OBRES INACABABLES DEL SERRALLO



El Serrallo no és tant sols el seu frontal marítim, també són el seus carrers interiors, on hi viu i treballa la seva gent. Hem dit reiterades vegades que si volem que el Serrallo segueixi essent un dels barris més estimats i emblemàtics de la nostra ciutat no hem de permetre que avanci a dues velocitats.

La millora qualitativa de l’entorn del Serrallo en els darrers temps ha portat a que s’hagin sol·licitat a l’Ajuntament de Tarragona una vintena de llicències per construir nous habitatges o rehabilitar-los en els darrers 6 anys, la qual cosa suposa passar d’edificis destinats a magatzem o edificis de planta baixa més un o dos pisos, a edificacions amb tres plantes. Això ha provocat un augment de la població i també una necessitat de redimensionar determinats serveis públics per adequar-los a la nova realitat poblacional del barri.

Per això, sempre hem estat conscients que al Serrallo mancava una obra que considerem de vital importància: la remodelació integral dels carrers interiors del barri.

Aquesta remodelació havia d’adaptar els serveis públics a la nova realitat del barri que hem explicat consistiria al nostre entendre en soterrar tot el cablejat de telefonia i llum, canviar l’enllumenat públic i la xarxa d’aigües pluvials i residuals redimensionant-la a les necessitats actuals de la població del barri, canviar la xarxa d’abastament d’aigua potable i gas així com dotar de nova pavimentació als carrers, fent-los semipeatonals com en altres zones de la ciutat.

En veure que en la planificació pressupostària 2007-2011 que havia fet el nou govern socialista no incloïa ni aquest projecte ni cap altre per al barri del Serrallo, vam encarregat a un professional independent l’elaboració del pressupost per a dur-ho a terme i que va ser presentat a l’Associació de Veïns el 13 de maig de 2008. A aquesta presentació als veïns va seguir la proposta d’execució d’aquestes obres a la Comissió de Territori de l’Ajuntament i, en ser denegada la nostra petició, vam transformar-la en moció que vam presentar en el plenari de l’Ajuntament de Tarragona el dia 26-05-08.

El Plenari de l’Ajuntament va rebutjar la nostra moció i tot el que va fer la resta de l’any el govern municipal va ser asfaltar alguns carrers abans de la Festa de Sant Pere.

Miraculosament, quan tot semblava indicar que l’any 2009 tot continuaria igual, van ploure del cel 24 milions d’euros que han permès dur a terme iniciar obra mitjançant l’anomenat Plan Zapatero.

AQUESTA ÉS LA HISTÒRIA I UNA VEGADA MÉS REITEREM LA NECESSITAT D’AQUESTES OBRES I CELEBREM QUE ES DUGUIN A TERME.

El que no pot passar de cap de les maneres és que en l’execució d’aquestes obres s’abusi de la resignació i la paciència dels veïns i de tota la gent que treballa en aquests carrers, especialment els restauradors i botiguers.

Prou apretats estan ja per la crisi econòmica que sols els falta que a més d’aixecar-los els carrers tot l’estiu i abuidar-los els calaixos, que a més s’entretinguin en l’acabament de les obres.

No pot ser que com que el Plan Zapatero obliga a tenir les obres acabades abans de finalitzar l’any 2009 s’ho prenguin amb calma i sense pressa.

En l’adjudicació de les obres quedava clar el termini d’execució de tots i cadascun dels carrers i el que havia d’acabar darrer era el Carrer Espinach que tenia com a termini el 15 de setembre.

Estem a punt d’entrar al mes d’octubre i encara se’ns diu que abans d’acabar l’any estaran acabades les obres.

COM QUE VEÏNS I COMERCIANTS, AMB SENTIT COMÚ, HAN OPTAT PEL SILENCI RESIGNAT DONCS AQUESTES OBRES SÓN MOLT IMPORTANTS PEL BARRI, SOM NOSALTRES ELS QUE EN NOM SEU RECLAMEM QUE NO S’ETERNITZIN LES OBRES I QUE L’EMPRESA O EMPRESES QUE HI TREBALLEN QUE POSIN TOT EL PERSONAL DE REFORÇ NECESSARI PER TAL QUE ABANS D’ACABAR EL MÉS D’OCTUBRE ESTIGUIN TOTS ELS CARRERS DELS SERRALLO TANCATS I ARREGLATS


Jordi-Miquel Sendra Vellvè

Conseller Municipal de Convergència i Unió

2 comentaris:

feliu ha dit...

Sendra, molt bé, així canya als dropos, que son molts i cobards.

Aixó a cada barri i un exitàs. a més pots dir que gràcies al Zapatero tindran un 2% menys d'bra material, dons l'IVA del 16 al 18 carregarà sobre les obres. O sigui
si estan pendents d'invertir 25 ó 30 milions d'euros al ZP li retornem 500 ó 600 mil euros ( 90 milions ptas).
Així ens ha mermat abans de començar el pressupost municipal.
Vinga, que falta poc.

jo ha dit...

Per cert Jordi, podries convocar i encapçalar (tú ets molt alt)una mani, per les malifetes del equip de govern, abandó i deixadeses, olors, sòlars bruts, voreres (la de CDC) obres parades, containers plens i en mal olor, carrers oberts 3 i 4 vegades, obres promeses i para a mitges, EOI, San Jordi, Teatre Tarragona, Plan de Barris en retràs (costaran més d'IVA un 2% a 40 milions d0euros)