dilluns, 30 de novembre del 2009

Proposem la celebració d'un plenari extraordinari amb participació ciutadana per definir quin model ferroviari volem

Joan Aregio proposa la celebració d'un plenari extraordinari amb participació activa de la ciutadania per tal de definir quin model ferroviari volem a la ciutat

Una bona noticia i una de dolenta. Primer la dolenta:

Avui, Esquerra Republicana ha trencat la unitat de tots els partits polítics de l’ Ajuntament per reclamar que l’aeroport es digui Aeroport de Tarragona.

Crec que és un greu error i una greu irresponsabilitat, per part d’Esquerra Republicana, no recolzar allò que està demanant tota la ciutat. Però en tot cas, s‘ha aprovat, a iniciativa, doncs, com sabeu, de la moció que vam presentar nosaltres.

Esquerra Republicana sabrà les explicacions que haurà de donar de perquè no ha estat capaç d’aprovar i per tant, de trencar l’ unanimitat de tothom.

I és un bon dia, també, perquè tenim una bona notícia, avui hem proposat la celebració d’un plenari extraordinari, en un dia festiu, amb participació dels ciutadans, dels veïns, amb participació de les entitats econòmiques, de la Cambra de Comerç, del moviment Mou-te etc. etc., i de que siguem capaços tots junts de generar un sol document, pel que fa referència el tema ferroviari de la nostra ciutat.

Si agafeu el diari, casi cada dia s’està llegint reflexions, articles sobre el tema ferroviari, sembla que tothom en parla, però potser en aquests moments mes que mai cal informació per a tothom i unitat política.

Convergència i Unió ha cregut necessari, demanar a l’Ajuntament que es generi un sol document i que aquest document sigui participatiu, i sigui amb participació i amb el treball de tothom.

No sé exactament si l’alcalde ens acabarà dient que si o dient que no, jo crec que no s’ha atrevit a dir-nos que no avui, l’ha agafat una mica amb el pas canviat, jo espero que si és intel•ligent digui que sí, com exercici de responsabilitat, i que per tant puguem tenir ben aviat, com us deia, un document, una declaració de la Ciutat de Tarragona que parli estrictament de quin és el model ferroviari que volem.