divendres, 18 d’abril del 2008

RODA DE PREMSA REALITZADA PER PARLAR DE DIVERSOS TEMES DE POLÍTICA MUNICIPAL

POUM

El Conseller Jordi Sendra ha explicat que des de l’entrada del nou govern municipal s’ha parlat moltes vegades de participació ciutadana com a element diferenciador de la manera de fer del nou govern en relació a l’anterior. Que s’ha fet molta política d’aparador amb moltes trobades del govern municipal amb diversos col·lectius en relació amb el POUM:
· Afectats pels Plans de Millora Urbana. Trobades que respectem, doncs ja hem manifestat diverses vegades que recolzarem les al·legacions d’aquests veïns.
· Jornades POUM amb 300 assistents. Venuda com un gran èxit però que va servir només per explicar un POUM que en un 90% és el mateix aprovat el maig passat.
· Primera reunió del Consell Assessor del Territori on davant dels representants del món associaciu, sindical acadèmic, profesional, i econòmic es diu que es reunirá cada sis mesos (CiU pensa que l’urbanisme que és un tema vui, dinàmic i que depèn molt de les decissions diàries, no pot debatres cada sis mesos, a misses dites) i es presenta les noves línies estratègiques del POUM que continuen essent les mateixes que en les jornades POUM afegint-hi tots i cadascun dels enclaus afectats pels Plans de Millora Urbana.
· Ara el govern prepara unes jornades a barris per explicar el POUM.
Des del Grup Municipal de CiU ens preguntem quan se’ns presentarà oficialment aquest nou POUM per tal de prendre una posició política al respecte i no ho hàgim de llegir tot pels diaris. És que el nou govern no vol consens amb els partits de l’oposició??
Perquè si alguna cosa no poden negar els grups polítics ara al govern és que el pla general aprovat inicialment el mes de maig passat, havia buscat el consens de tots els grups polítics de l’ajuntament i havia estat presentat a PSC i ERC i debatut en diverses reunions.
També ha denunciat que en els moments econòmics actuals és intolerable que l’eina estratégica básica de desenvolupament territorial i de creació d’espais de creació de riquesa porti un any de retard, quan se’ns va acusar moltes vegades de tardar molt de temps en la seva elaboració.


CARNET GRATUÏT AUTOBUS PER ESCOLARS

La Consellera Maribel Rubio ha parlat de la implantació del carnet gratuït de l’autobús dient que és una nova promesa enganyosa doncs en principi havia de ser gratuït i ara ja cobren un euro per carnet. També ha manifestat que aquesta implantació progressiva de la TTE (Targeta de Transport Escolar) perjudica al col·lectiu més autònom i que per tant precisa de major atenció en el transport públic, que són els alumnes d’ESO, cicles formatius i batxillerat, doncs se’ls deixa pel Curs 2009-2010, com si els interessés perllongar la notícia tota la legislatura i així poder donar carnet de l’autobus a dos mesos de les eleccions municipals. A més considera un abús carregar la gestió de sol·licitar aquests carnets a les escoles, més encara quan l’inici del curs suposa un temps de molta feina per a les mateixes.
PLA INTEGRAL DE CAMP CLAR
La Consellera Maribel Rúbio ha manifestat que avui preguntarà en la Comissió de Gestió Econòmica i Pressupostària com és que el nou govern ha perdut un any en l’execució del Pla Integral de Camp Clar doncs tot el que tenen previst fer és fer fora al personal encarregat del Pla i així posar a gent afí i poder exercir el control absolut del Pla. També ha recordat que aviat farà un any que es va aprovar el Pla Integral de Part Alta i que avui encara no s’ha fet res.

SÍNDIC DE GREUGES I CARTES NO CONTESTADES

El Conseller i portaveu del Grup Municipal Joan Aregio ha manifestat que el govern municipal es nega a contestar algunes de les cartes que els trameten els regidors de CiU demanant informació sobre diversos temes, fet que ja es va denunciar públicament fa mesos, i tot agraint les gestions fetes per un alt funcionari municipal per tal que aquestes fossin contestades, anuncia que el Grup de CiU portarà al Síndic de Greuges aquest fet, denunciant que no s’atèn el dret a la informació dels regidors de CiU l’Ajuntament.
Finalment ha expressat com a resum de tota la roda de premsa que tenim un govern virtual, que només fa anuncis del farem farem farem acabant no fent res i que enlloc de tirar del carro que és el que correspon al govern municipal, ha aconseguit paralitzar el carro.
Tarragona, 18 d'abril de 2008
Joan Aregio – Jordi Sendra – Maribel Rubio