dimecres, 21 de maig del 2008

EL SR. BALLESTEROS ENS ENGANYA AMB EL PARC DEL FRANCOLÍ

Disculpin, ja ho sé que el titular pot semblar contundent. Però és que l’article del Sr. Ballesteros sobre el Parc del Francolí que apareix en el darrer número de la revista TARRAGONA MUNICIPAL que edita l’Ajuntament de Tarragona m’ha indignat molt.

Si el Sr. Ballesteros vol dir que abans es gestionaven els afers municipals sense full de ruta, sense rumb definit, improvisant, destinant recursos econòmics a projectes inviables , doncs és la seva opinió i és el discurs recurrent que han fet servir el darrer any. La Tarragona que hem aconseguit en els darrers anys el contradiu de manera clara.

Si vol dir que per això les principals actuacions que el nou equip de govern ha dut a terme en aquests primers onze mesos al front de la gestió de la ciutat, s’han adreçat a satisfer les demandes que afecten més directament el dia a dia dels tarragonins i tarragonines, doncs que ho digui. Una altre cosa és que sigui cert. No ens ho ha demostrat fins ara.

Ara bé s’ha de tenir molta barra per posar la inauguració del Parc del Francolí com a exemple d’aquesta “política dels fets, de les realitats, que anteposa la resposta a les demandes ciutadanes més immediates als grans titulars de diaris”.

Sembla doncs que en aquest espai de la ciutat el dia 16 de juny de 2007, data en que va prendre possessió com a Alcalde, hi van començar a aparèixer, molt de sobte, 12,7 hectàrees de zona verda, 2 km de caminals asfaltats 3 Km de caminals de terrís, 10.000 m2 de plantes entapissants, 16.000 m2 de gespa, 20.000 m2 de prats naturals, 2.500 arbres, 50.000 arbustos, jocs infantils, zones de picnic, etc.

És que es pensa que els ciutadans no saben que aquest magnífic espai de lleure el va pensar, el va dissenyar i el va executar el Govern de Convergència i Unió ?. Entre les coses que defineixen la dignitat personal i política de les persones hi ha el saber reconèixer els mèrits o els demèrits dels altres. Sembla que la seva particular dignitat només el fa parlar dels demèrits dels altres i apropiar-se’n dels mèrits.

Deixin-me però per acabar fer una comparativa de la inauguració que es va fer l’altre dia que no deixa de ser només d’una part d’aquest gran Parc de Francolí, amb la que es va fer a les acaballes de la legislatura passada, quan es va inaugurar el primer tram que va de les Torres Roma fins al Col·legi Cèsar August.

Quan nosaltres vam acabar la primera fase d’aquest magnífic projecte, vam pensar en fer una inauguració en la qual hi fossin convidats i hi participessin els principals protagonistes, i alhora destinataris: els veïns i veïnes, els nens i les nenes de la zona. Per això es va fer a una hora en que els col·legis havien acabat l’horari lectiu i com no pot ser d’altre manera quan s’inaugura amb alegria una obra d’aquesta magnitud, es va fer un magnífic piscolabis acompanyat d’una banda de música que animava la vetllada. No cal dir que va ser un èxit rotund.
Això sí que en diria jo pensar en les persones.

En qui pensa el Sr. Ballesteros a l’hora d’inaugurar la segona fase, que per cert quan vam inaugurar la primera aquesta ja estava molt i molt avançada ??. Doncs en el seu partit, el PSC i en el lluïment del Sr. Montilla. Que el President de Catalunya només pot venir a els 12 hores?? Doncs es fa a les 12. Assistents? Molt polític (tots els polítics del PSC, per suposat) i poc ciutadà. Ah sí! Devia convidar a les associacions de jubilats de Tarragona perquè en vaig veure 4 o 5 representants. En definitiva i amb respecte pels assistents, l’acte es mereixia molt més i els ciutadans també. Aquest és l’estil Ballesteros. Primer el partit. I després . . . també el partit.

Només em queda felicitar als tècnics de la Brigada Municipal que han vetllat per que tot quedi bé i evidentment als veïns de Tarragona per aquesta magnífica zona verda aconseguida en el Riu Francolí. Desitjo que la puguin gaudir molts anys i que per poder-ho fer la tractin amb tota l’estimació que es mereix.