dijous, 20 de desembre de 2007

Balanç dels primers 6 mesos.

En Joan Aregio, Portaveu del Grup Municipal de CiU ha realitzat una conferència de premsa per analitzar el sis primers mesos de govern del PSC I ERC a l'Ajuntament de Tarragona.

"La decisió de fer un balanç de sis mesos no ha estat del meu grup CiU. Nosaltres no tenim ànim inquisidor. Però és que en aquest cas qui ha posat el termini d'aquest balanç ha estat el mateix alcalde Ballesteros quan només era un candidat. Amb l'únic objectiu de guanyar vots I sense importar-li destrossar tots els consensos treballats durant molt de temps a l'Ajuntament de Tarragona, el mateix Ballesteros va marcar els temps. És just doncs que fem balanç del que han dit, promès o fet, ells, els que tenen la responsabilitat de governar i veiem quina nota treuen en aquest hipotètic examen. I la veritat és que la nota és força decebedora, IMATGE, IMATGE, i res més, BONA CARA i res més, però anem a pams:

1.- Les noves maneres i el “talante” han quedat reduïdes a amiguisme, clientelisme, i no acceptar cap proposta de la oposició, ni les fàcils, com per exemple el pacte per els equipaments que vaig proposar fa uns mesos i del que no he sabut res, això sí, ens dediquem a fer Juntes de Portaveus per explicar-nos coses de gestió que tindrien que resoldre ells sense més comèdies.

2.- Irresponsabilitat, que vol dir fer responsables de tot als altres, als dolents, als d'abans, com si el Sr. Ballesteros, que fa 20 anys que està a l’Ajuntament, arribes ara i per exemple, quedes sorprès que a l'EMT si ha de posar diners per part de l'Ajuntament. O tantes altres coses que em fan dubtar que fins ara s'hagi assabentat d'alguna cosa.
Això sí, quan moltes de les coses que han passat aquests sis mesos, son fruit de l'acció del govern anterior, llavors es produeix un silenci clamorós, com per exemple l'inici de les obres del Camp del Nàstic.

3.- Incompliments:

- Façana marítima. Van prometre que en 6 mesos tindríem resolts tot els nostres dubtes, I francament tothom va entendre que en 6 mesos les màquines es posarien a treballar. Doncs bé han passat 6 mesos I no sabem QUIN projecte de Façana Marítima defensa el Sr.Ballesteros si el que ell mateix va votar a favor o el que volen des de Barcelona. Tampoc sabem QUAN començaran a fer alguna cosa perquè no es saben posar d'acord ni amb els polítics del seu partit. Quan el Sr.Ballesteros dona lliçons de "talante" es deu referir a fer-se fotos amb gent, perquè el que es negociar I obtenir beneficis I projectes per Tarragona res de res.
- Prometen Transport escolar gratuït pels escolars. De moment ningú en sap res.
- Prometen No apujar impostos I el primer que fan es pujar brossa i aigua.
- Gratuïtat dels quinze primers minuts de pàrquing, no s'ha complert.
- Medi ambient, menys diners.
- Cooperació, menys diners.
- Acusen l'anterior govern de deixar les arques buides I el primer que fan és augmentar un 37% els sous dels regidors I doblar el sou de l'alcalde.
- Menys diners per les polítiques que incideixen en la qualitat de vida de les persones.
- Prometen crear àrees d'aparcament dissuasori, i van i es carreguen el pàrking de Battistini.

4.- L'Equip de govern està francament descompensat, i dona la sensació de que hi han regidors "estrella" i altres els que a penes els em sentit parlar. I quan ho fan és per dir el que li diuen que digui, algun o alguna de les que mana al PSC. I d'ERC no en parlem, semblen en aquesta festa aquell convidat de pedra, que després de (això si nombrosos, viatges) torna a casa es menja sense dir res tot allò que li posen a taula, encara que no li agradi, no sigui que li caigui un calbot, o el facin fora de la taula.
Però be aquest panorama desolador, a nosaltres el que ens fa es motiva'ns encara més per continuar apostant per polítiques en positiu per la nostra ciutat. I així ho continuarem fent en el proper plenari. Nosaltres proposarem que es reprengui el projecte de Façana Marítima aprovat per tothom i que la partida del 0,7 destinada a la cooperació no hagi de suportar els costos d'un contracte de personal. El primer com exemple de projecte de ciutat en el que la manca de lideratje del sr. Ballesteros ens fa perdre un temps preciós i el segon com exemple d'un manera de fer que només pretén justificar cara a la galeria un "talante" que no existeix.
Joan Aregio