dimecres, 4 de juny del 2008

BALANÇ D'UN ANY

Ha passat el temps de les paraules i les excuses, i és temps de fets i d’assumir responsabilitats.
Aquest és el resum més clar per nosaltres, de quina ha estat la línea d’actuació de l’equip de govern socialista, aquest primer any:

1.-Moltes excuses (tot és culpa del govern anterior)
2.-Pocs fets
3.-Agreujar problemes
4.-Poca transparència

1.- Si una cosa ha caracteritzat aquest primer any de govern Ballesteros és el no assumir cap responsabilitat, i derivar tots els problemes en els governs anteriors. Exemples, molts, però potser el més destacat, el dels primers mesos de “no tenim un duro, o ens han deixat la caixa buida”. El temps ha posat les coses al seu lloc, i s’ha demostrat que això no era així, doncs l’ajuntament ha pogut fer tot allò que ha volgut, entre altres coses contractar mes gent que mai,(70 nous contractes, dels que 25 són càrrecs de confiança tots ells, a més de 50.000 €/any), pujar sous, viatjar més que mai i més gent que mai etc.

Mireu si és així que penso que ni del final del Fortí de la Reina, es responsabilitzarà, i això que l’error, és del seu Ajuntament socialista.

Això si, quan els ha interessat, cap menció a l’herència positiva de l’anterior govern, per el senyor Ballesteros, CiU sols existeix per carregar-li desgràcies. I la carpa del mercat central, i l’oficina municipal de SP i SP, i la casa de la festa, i el Parc del Francolí. Això sí, quan els i dius, llavors ja callen.

2.- No han desencallat cap gran projecte per la ciutat, la façana marítima, el Mercat Central, la Tabacalera, el Banc d’Espanya, el camp de Nàstic i la gran ciutat esportiva de Camp Clar, etc., i això que ells defensaven la bondat de lo bo que seria que governessin els socialistes a tot arreu, dons jo pregunto a on està la cessió del banc d’Espanya? O els diners pel Mercat Central? O les inversions a la Tabacalera? O la independència de la Canonja? O potser dins de quatre anys estarem igual!!!

Aquí el principal problema és que tenim un alcalde més preocupat per agradar al tripartit i al partit seu, que per exigir allò que per Tarragona és just i vital per el seu desenvolupament.
Aquests són temes cabdals, per fer que Tarragona doni un pas endavant, es projecti amb força cap al futur, i tot està encallat.

Voldria recordar la nostra mà estesa fa mes de mig any, per un gran pacte de ciutat per resoldre i anar de la mà en aquests temes. Seguim estant igual.

3.- Agreujar problemes vol dir, que coses que estaven iniciades, s’han parat (totes les que han pogut) per donar una imatge que tot estava mal fet, i calia fer-ho de nou. I mentre tant, anar creant la sensació que ara si que farien be les coses. Doncs jo denuncio que darrera aquest intent, sols s’amaga l’incapacitat per tirar endavant fins i tot les coses del dia a dia de l’ajuntament. (Que passa amb la video-vigilancia de la part baixa?, que passa amb el pla integral de la part alta?, que passa amb l’edifici de les cotxeres de Torreforta?) Aquest és un equip de govern fluix, molt fluix, que viu dels anuncis i de les fotos, però poc resolutiu, i incapaç de sortir del menor entrebanc.

4.- La poca transparència la vivim cada dia dins l’ajuntament, ex. Molts, un el pla general dos, les famoses comissions que crea la senyora Floria per controlar l’informació de l’Ajuntament, etc. La veritat és, que com sabeu ja hem tingut que anar al síndic de greuges per la poca informació que dona l’Ajuntament. Es un trist honor que pot ensenyar en Ballesteros de ser l’alcalde que mes ràpid ha estat denunciat per incomplir les seves obligacions.

El paper d’ERC és inexistent, per desgràcia no és capaç de modular cap dels defectes dels socialistes i és evident que en les seves àrees no passa res de destacable.

Si a tot aquest panorama i sumem el paper del propi PSC, els incompliments del seu programa electoral (que evidentment els seguirem recordant):

  • El bus nocturn, on es discrimina als ciutadans de Llevant que per al Sr. Ballesteros sembla que no són ciutadans de Tarragona, perquè fa arribar aquest bus només fins a la Vall de l’Arrabassada.

  • O el famós bus gratuït per als nois i noies en edat d’escolarització obligatòria. Comença pel col·lectiu més petit, els infants de 5è i 6è que han d’anar en bus acompanyats pels pares QUE SÍ QUE PAGUEN, deixant pel final els col·lectius més nombrosos i amb més necessitat de mobilitat.

  • O tancar el Teatre Metropol 4 mesos per fer-hi quatre pedaços.

  • O esborrar zones blaves mantenint les màquines expenedores (serà per tornar a pintar-les en el futur??).

  • O el caos absolut de l’empresa municipal de l’habitatge, on de 900 habitatges només n’han començat 8 . . . que eren de CiU !!

  • O la disminució de l’aportació municipal al 0,7 de cooperació

  • La disminució a la despesa destinada a les persones que com bé sabeu s’ha disminuït en 1,5 milions d’Euros.

Els canvis continus d’opinió, tant ara com sobre el que han estat dient 12 anys , la puja d’impostos, la pressió fiscal ha pujat un 38% (recordem aigua i pàrquings) per compensar el suprimir unes quantes zones blaves etc etc,i sobre tot i especialment aquell regust de boca que et deixa aquest any, (I això és el pitjor) de que l’Alcalde no governa, no pren decisions i no posa els interessos de la Tarragona per damunt de tot (aigua i façana marítima, suprimir zona verd de la presó, voler construir un hotel al Sant Jordi, amb excuses infantils recordar excusa façana marítima), pensem que s’estan desaprofitant moments molt importants per Tarragona.

I ens agradaria no haver-li de tornar recordar que ja ha passat el temps de les paraules i les excuses i és temps d’assumir fets i responsabilitats.

Joan Aregio