divendres, 26 de setembre de 2008

Responsabilitat vs. alcohol

Sembla que s’acaben els dies de festa , els dies de més disbauxa i els més tradicionals, els dies dels petits i també els dies dels més grans, en definitiva allò que conforma la millor festa del món, que és Santa Tecla.

Per Santa Tecla sembla que tothom hi troba el seu lloc, i també el seus motius per sortir al carrer i disfrutar d'allò que Tarragona ens ofereix, “si el temps ho permet”.

Tot i així, hi ha coses que no funcionen prou correctament, aspectes de la festa que haurien de ser corregits, i que molts d’ells tenen una mena de responsabilitat col·lectiva, i unes conseqüències molt delicades.

Voldria centrar-me en un d’ells, que és el de l’alcohol. Sembla que no hi ha festa sense beguda, i el seu consum moderat i racional, és acceptable, i més en dies festius. Suposo que en això tots hi estarem d’acord amb tots els matisos que vulgueu. Però també estarem tots d’acord, en que això es circumscriu estrictament a les persones majors d’edat i mai a noies i nois de 14, 13 o 15 anys.

Aquests dies de festa, tots hem pogut veure el desaforat consum d’alcohol de menors.

Jo pregunto: si està prohibida la venda d’alcohol a menors d’edat, com pot ser que no existeixi cap tipus de control al voltant d’aquest fet?. Els que venen l’alcohol són conscients del delicat que és la seva feina i la repercussió que té la seva venda a menors ?. Són els pares conscients del què fan els seus fills ? Com pot ser que a l’empalmada del Camp de Mart tot i estant present la Guàrdia Urbana i les ambulàncies amb menors d’edat absolutament etílics, no passes res??

Quantes sancions s’han imposat per la venda d’alcohol a menors?

Sé que aquest és un tema delicat i difícil, però cal afrontar-lo i cal ser valent a l’hora de fer-ho.

Pot ser el primer és parlar-ne.

4 comentaris:

apa noi ha dit...

res de res , pero una pregunta de aixo al plenari al carles castillo, estaria be

apa noi ha dit...

pregunta al plenari

Anònim ha dit...

pregunta al plenari

Anònim ha dit...

Qué podem esperar d'un equip de govern que té com a patrocinador de les festes a Estrella Damm i que converteix la plaça de la Font en l'escenari Estrella? aixó no és fomentar l'alcoholisme entre els joves?