dilluns, 6 d’octubre del 2008

Nota de premsa de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a Tarragona sobre la manifestació del 12 d'octubre.

El col·lectiu de la JNC de Tarragona es posiciona en contra de la celebració de la manifestació convocada per al proper dia 12 d’octubre pel partit d’extrema dreta Alianza Nacional degut a que entenem que la seguretat dels ciutadans de la nostra ciutat es veu compromesa.

Entenem que les conseqüències d’aquesta manifestació afecten de manera directa i contundent a la convivència de les gents de la nostra ciutat i va en contra del civisme del que Tarragona sempre ha fet gala.

Remarquem que desaprovem la celebració d’aquest acte ja que no veiem garantida la seguretat de les persones que es puguin veure afectades pels possibles aldarulls que pugin sorgir així com la integritat del mobiliari urbà present en el recorregut d’aquesta manifestació.

Entenem també la presencia de símbols preconstitucionals i la voluntat de suspendre les autonomies Basques, Gallegues i Catalanes, que propugna el partit convocant, com una provocació en contra de l’estat democràtic establert.

A més, tots aquest factors es veuen agreujats per la convocatòria de la contarmanifestació programada per a les 11:30h del mateix dia a l’estàtua dels Despullat de la Rambla Nova de Tarragona que, tot i que encara no ha rebut l’aprovació pertinent, pot acabar esdevenint, en els pitjors dels casos, un greu problema per a la seguretat de totes les persones, tan dels manifestant com com de les persones que fortuïtament s'hi puguin veure involucrades.

Així doncs, instem a la Subdelegada del Govern de l’Estat de la nostra demarcació a que consideri, en vista del pendent informe dels cossos de seguretat i dels possibles d’anys col·laterals que de resultes d’aquest acte puguin esdevenir, la no concessió de la pertinent autorització en pro de la bona convivència, del civisme i de la seguretat ciutadana que tots tant desitgem.

 

Col·lectiu de la JNC de Tarragona.