dimecres, 4 de març del 2009

PART ALTA. DOS ANYS D’ENGANYS

Doncs sí, dos anys d’enganys socialistes amb el Pla Integral de la Part Alta (PIPA).

Quan Abraham Lincoln va dir allò de “Podràs enganyar a tots durant un temps; podràs enganyar a algú sempre; però no podràs enganyar sempre a tots” segurament no s’imaginava que d’aquesta dita algú en faria un repte. Efectivament, els socialistes del govern tarragoní s’ho han pres com un repte, i ho fan prou bé doncs porten dos anys enganyant a tots els ciutadans, i molt especialment als veïns de la Part Alta.

I perquè ?

L’abril de 2007, Convergència i Unió, des del govern de Tarragona va encarregar, aprovar i presentar a la Generalitat de Catalunya el projecte de la nostra Part Alta per tal que fos inclosa a la Llei de Barris.

S’ha de dir que va haver-hi molta gent que no hi confiava. Com l’avui dimitit gerent del Servei de l’Habitatge i aleshores president de l’Associació de Veïns de la Part Alta, Francesc Díez, qui seguint les directrius del seu partit, el PSC, deia a la premsa "no se ha realizado ningún estudio porqué el Ayuntamiento ya ha decidido que este año quiere presentar a Sant Salvador". Molt socialista això d’enfrontar barris. Qui li havia de dir a aquest senyor que li tocaria gestionar el PIPA i que no se’n sortiria precisament per culpa dels seus companys de partit.

Malgrat tot la Part Alta va guanyar i va ser inclosa en la Llei de Barris, amb 50 actuacions a executar durant quatre anys, començant el 2008, destinades a la regeneració física i urbanística i la dinamització econòmica, cultural i turística del barri.

Però va arribar el canvi de govern a l’Ajuntament de Tarragona.

El govern municipal socialista no va signar el conveni de col·laboració amb la Generalitat fins al 05-12-07, sis mesos després de l’atorgament. Sis mesos perduts.

Després van voler que la gestió del PIPA la portés l’empresa municipal de l’habitatge de Tarragona i es dona la curiosa circumstància que aquest Pla té avui tres conselleres que manen: la Sra. Crespo (Consellera responsable del PIPA), la Sra. Rosell (Consellera de la Part Alta) i la Sra. Pelegrin (Consellera Presidenta de l’empresa municipal de l’habitatge). Tres que manen però cap que decideix, doncs si l’any 2008 havien de produir-se 2.268.614 € d’inversions a la Part Alta per la Llei de Barris, no s’hi ha invertit ni un 10% d’aquest import.

Això sí, cartells anunciadors en totes les cantonades de la Part Alta i cartes de propaganda i autobombo cada cert temps, perquè d’això sí que en saben. I naturalment el primer que fan és posar-hi personal. Encara es fondran els calers del PIPA pagant sous.

Aquestes són les inversions fetes a la Part Alta l’any 2008. I això que havia de ser l’any de les inversions socials, de l’eliminació de barreres arquitectòniques, de la senyalització de monuments, de la rehabilitacions de façanes. I això ho deia la Sra. Crespo en la carta als veïns de la Part Alta de juliol de 2008. RES DE RES.

Per cert si el 2008 i el 2009 havien de ser els anys de la rehabilitació de façanes, perquè es denega les sol·licituds de subvenció que fan els veïns??

En resum, dos anys d’enganys i mentides.



Jordi-Miquel Sendra Vellvè
Conseller Municipal de Convergència i Unió
Ajuntament de Tarragona

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla que si algú parlès amb el senyor Francesc Diez, anterior gerent del Patronat de l'Habitatge i per tant també responsable del Pla de la Part alta, us podria explicar "cosetes"

Anònim ha dit...

Simplement no saben de gestió, quan has vist un socialista gestionà una empresa o un projecta a menys que no ho encarreguin a algun amiguete?.

Han traballat mai a la empresa privada, un Ballesteros, un Gustavo, una Carme Crespo, un Cosano, una Sandra Coloma??, dons a veura d'on no n'hi ha no en raja, nomè sabem gestionar la despesa i malament, ara el que si saben es l'autobombo, la foto, les paraules buides, les mentides i mitjes veritats, i el sectarisme de partit. Però ells son la "izquierda" o sigui la "siniestra".