divendres, 27 de març del 2009

Vestir un Sant per desvestir-ne un altre

En la darrera setmana hem pogut viure episodis que posen de manifest el desequilibri i l’escassa previsió del sr. Ballesteros i la disfunció en les respectives regidories, que recordem van ser organitzades políticament encara no fa dos anys.
Tots aquests moviments denoten una clara crisi en el govern municipal, que no tant sols es manifesta amb els moviments de regidors i regidores que ha realitzat el sr. Ballesteros, sinó que hi ha altres aspectes que la posen de manifest, com la minsa previsió que té el govern del sr. Ballesteros en dels diferents temes de ciutat .
Si rellegim la premsa del 14 de novembre de 2007 trobarem l’anunci del Gran Pla Quadriennal d’Inversions del Sr. Pau Pérez on manifestava tenir claríssim què faria el govern socialista a Tarragona durant tota la legislatura.
En aquesta presentació el Sr. Pau Pérez ens venia a dir que ells SÍ que en sabien de planificar i es vanagloriava d’una planificació que seria intocable durant els 4 anys del seu govern, com si es pensés que els que els escoltem ens ho creiem tot.
La passada setmana, el Sr. Tinent d’Alcalde d’Hisenda Pau Pérez, va dur a la Comissió de Gestió Econòmica de l’Ajuntament, l’11é modificatiu de crèdit. Atenció a la dada, en el que va d’any, ja s’han efectuat 11 modificatius de crèdit, això vol dir que el pressupost que es va aprovar fa 3 mesos, ja s’ha canviat 11 vegades.
I sincerament al pas que anem, i amb el ritme que marca el Sr. Pérez, jo crec que a 31 de desembre el pressupost de l’Ajuntament s’assemblarà al que va entrar en vigor l’1 de gener de 2009 el que s’assembla un ou a una castanya.
I això que segons m’expliquen els meus companys, ell criticava amb molta ironia cada expedient modificatiu de crèdit que el govern anterior portava a aprovació.
Una altra dada significativa és l’import de l’11é modificatiu. Ni més ni menys que MÉS DE SET MILIONS D’EUROS, una quantitat prou important, que demostren que el sr. Ballesteros fa 3 mesos, no tenia ni idea del que faria a l’any 2009.
No valorarem les partides que dóna d’alta aquest modificatiu, perquè per nosaltres i sobretot per Tarragona tot és important, però el que no és de rebut, és que fa poc més d’un mes i mig, el sr. Ballesteros anés a per exemple a St. Salvador i a fer-se el salvador del barri dient al veïns que lluitaria per que tinguessin el batxillerat, dient-los que el 2009 els cobriria la piscina, que reformaria la llar de jubilats... I com per art de màgia, dies més tard els veïns de St. Salvador i St. Ramon, NO TINDRAN BATXILLERAT, AL 2009 NO TINDRAN LA PISCINA COBERTA, NI ELS REFORMARAN LA LLAR DE JUBILATS. I tot això no ho diem nosaltres, ho diu l’11è modificatiu de crèdit, és a dir el Pressupost Municipal.
No menys important, aquest document també dona de baixa altres partides com són la remodelació del c/August i Sant Francesc, Mallorca i Alguer, Vestidors de camp del futbol de la Floresta, arranjaments voltants CEIPS, Jardí botànic Pont del Diable, ¾ parts del projecte de l’anella verda, llar de jubilats de Torreforta, altres de caire social som són Pla de polítiques de Dones, conveni Estela Residencial, Conveni Muntanyeta i conveni Residencia Pont i altres diversos.
Aleshores, com deia el Joan Aregio fa uns dies, quin valor té la paraula del Sr. Ballesteros?
Si havia promès tots aquest projectes, perquè no els durà a terme?
Tarragona és una ciutat governada per una persona que no lidera res de res, que pretén que els ciutadans l’escoltin i a més que se’l creguin i això avui per avui jo no ho fa ningú.
TARRAGONA NO ES MEREIX MÉS PROMESES, ÉS MEREIX REALITATS, es mereix MENYS PARAULES I MÉS FETS, Sr. Ballesteros.

Maribel Rubio Díaz
Consellera Municipal de CiU
Ajuntament de Tarragona