divendres, 16 d’octubre del 2009

UNES ORDENANÇES INJUSTES SOCIALMENT I INÚTILS, PER AFRONTAR LA CRISI ECONÒMICA

Des del grup municipal de CIU valorem negativament les ordenances fiscals de l’any 2010, doncs signifiquen que cap dels problemes econòmics que tenen els ciutadans de Tarragona, es veuen alleugerits per aquestes ordenances. 

Creiem que igual que baixa l’IPC, tindrien que baixar tots els impostos i totes les taxes.

Recordem que mentre l’IPC ha anat pujant, l’Ajuntament ha pujat els impostos, per tant el just seria ara baixar-los en igual proporció. 

Les poques taxes que baixen, no són les utilitzades per l’immensa majoria de tarragonins, “que no fan transports especials, ni paguen utilització del domini públic, ni construeixen res de res, ni obren constantment establiments” ha dit Joan Aregio. 

Aquesta és una mesura que serveix solament per donar l’aparença de que es rebaixa algun impost o taxa, però la realitat és que el 80% de ciutadans ni se n’assabentaran. 

En canvi ha dit Aregio, “si que se n’adonaran compte que el rebut de l’IBI (la contribució), els pujarà a l’hora de pagar entre un 5 i un 10% més”. 

Aquestes ordenances són la certificació de que l’Ajuntament socialista del Sr. Ballesteros no té rumb ni criteri econòmic, ni sap que ha de fer, i mentre, els Tarragonins i Tarragonines van patint una crisi econòmica galopant,  assisteixen a la nul·la capacitat de resposta de l’Ajuntament. 

“Aquest Ajuntament, ha dit Aregio és incapaç d’ajudar-nos a sortir de la crisi” doncs abans que pensar en recaptar tindria que estar pensant en reduir tota la despesa supèrflua i innecessària que té, i que és molta” 
 
 

Joan Aregio

Portaveu del grup municipal de CIU

2 comentaris:

jo ha dit...

A més trobo que es podria haver una mica selectiu, a favor del més castigats per la crisis, parats, joves sense feina, families nombroses, autónoms, locals de venda de articles de 1ª necesitat, menjar, sabates, robe de treball o d'infants etc.
Que et semblen pel debat.
Jo

Anònim ha dit...

També es podria compensar, apujant, selectivament els que poden pagar més : Establiments begudes alcoholiques de alta graduació, o vinacoteques especialitzades, impost de circulació alta cilindrada, aparcaments fora limit a zona rambla o davant cafetries de luxe, deixar.se de permesivitats davant F. Martí o Oficina empleo, vendes de loteria, o jocs d'atzar, joyeries, impost extraord. sobre gossos de companyia (no caça ), retirà subvencions si tenen carrers bruts o containers a vessar o cremats, cobrar el bus als foranis, fer cumplir ordenançes de regar o extendre coses de cara al carrer, tancaments de balcons i terrassas, cobrar les guixetes dels bancs al carrer, acabar amb les bicis i altres amb rodes per voreres i jardins, fer neteja al qui embruta o trenca: bars, mercats, mercadets, constructors, no entregar carnet gratuit al jubilat que rendi més de 2300€/any.
No fer obres sense urgencia : Ca l'Agapito, Casa Transeunt, Platja Llarga, Nova Oficina Turisme, etc.