divendres, 29 de gener del 2010

El plenari aprova l'operació de crèdit per construir l'Escola Oficial d'Idiomes El crèdit, de 9,5 MEUR, es demanarà a través del Servei Municipal d'Ha

Compartir a Facebook Imprimir PDF Recomanar
El plenari aprova l'operació de crèdit per construir l'Escola Oficial d'Idiomes
El crèdit, de 9,5 MEUR, es demanarà a través del Servei Municipal d'Habitatge
Adrián Muñoz 29 de gener de 2010

El plenari de l'Ajuntament de Tarragona celebrat aquest matí ha aprovat, amb el vots a favor de PSC, ERC i CiU i l'abstenció del PP, concertar una operació de crèdit, per import de 9,5 milions d'euros, per finançar la construcció de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) a l'edifici de la Chartreause. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha assegurat que aquesta operació financera no comportarà endeutament pel consistori, ja que la Generalitat retornarà els diners en plurianualitats.
pau perez ballesteros ple
Pau Pérez, Ballesteros i de los Rios, aquest matí
Adrián Muñoz
edifici chartreause
Imatge de l'edifici de la Chartreause

El crèdit de 9,5 milions d'euros es demanarà a diferents entitats (Caixa Tarragona, Caixa Galicia i l'Instituto de Crédito Oficial -ICO-) a través del Servei Municipal d’Habitatge i Actuacions Urbanes (SMHAUSA). El plenari també ha aprovat la proposta d'endeutament de SMHAUSA per poder fer front a aquesta operació, que permetrà a l'Ajuntament avançar els diners que després retornarà la Generalitat.

Així, després de 21 anys, s'ha donat un primer pas que permetrà la construcció de la nova EOI, doncs l'actual emplaçament, situat a la Rambla Nova 105, va ser considerat des d'un primer moment com provisional. Cal recordar que el passat mes de juny es va signar un conveni entre l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat per a la construcció de l’EOI a l’edifici de la Chartreuse.

L'únic grup que s'ha abstingut en la votació ha estat el Partit Popular. El seu portaveu, Alejandro Fernández, ha reconegut que aquesta operació "és important per la ciutat", però no ha votat favorablement perquè "el nostre grup municipal vol fer un vot de càstig, ja que la gestió que s'ha fet per part de l'equip de govern ha estat desastrosa, i no ha sabut aprofitar el fet de tenir un govern amic a Barcelona".

L'alcalde Ballesteros, per la seva banda, ha assegurat que aquesta operació de crèdit no suposarà que l'Ajuntament de Tarragona s'endeuti, ja que "el retorn del capital per part del Govern de la Generalitat està garantit", per la qual cosa "no suposarà cap prejudici per les finances locals". Així mateix, ha destacat que el fet que tres entitats diferents hagin acceptat el crèdit és un símptoma "de la bona salut de les finances municipals".