dijous, 4 de febrer del 2010

Aregio adreça carta a Alcaldia: "Ara cal tornar a passar l’acció i pressionar per tots els mitjans al Govern de la Generalitat i al Parlament ...

Aregio adreça carta a Alcaldia: "Ara cal tornar a passar l’acció i pressionar per tots els mitjans al Govern de la Generalitat i al Parlament perquè les nostres justes reivindicacions"

Carta enviada a l'Alcalde de Tarragona després de Junta de Portaveus a pròposit de l'avantprojecte de Llei de Vegueries

Il.lm. Sr. Josep Félix Ballesteros

Alcalde

Ajuntament de Tarragona

Benvolgut alcalde,

Després de la Junta de Portaveus d’ahir i de l’acord assolit en quant a ratificar les al·legacions presentades ara fa un mes, tant per l’Ajuntament com per més de 5.000 Tarragonins i la voluntat de seguir exigint la denominació de Tarragona com a capital de la Vegueria de Tarragona, crec que ha arribat el moment de que aquesta voluntat de tot l’Ajuntament quedi explicitada, sense que existeixi el més mínim dubte que el redactat actual de l’avantprojecte no es acceptat ni per l’Ajuntament ni per la ciutat de Tarragona.

Crec que tu has de mantenir-te ferm i no donar ni un pas enrere en la defensa dels interessos Tarragonins. Ja vaig manifestar-te ahir, que en aquesta actitud, sempre trobaràs a CiU i a la meva persona.

Ahir, el govern de l’Ajuntament va perdre l’oportunitat de demanar la retirada de la llei. Crec que és un error. El meu grup i jo mateix ho seguirem fent. Ara cal, però tornar a passar l’acció i pressionar per tots els mitjans al Govern de la Generalitat i al Parlament perquè les nostres justes reivindicacions siguin contemplades a la futura divisió territorial de Catalunya.

Per tant des del grup de CiU et proposem:

Primer: Nova ronda amb tots els grups polítics del Parlament de Catalunya, aquest cop, acompanyats per representants de la Societat Civil de Tarragona on quedi palès el nostre rebuig radical a la redacció actual i el nostre suport a les al·legacions.

Segon: Reunió de la Junta de Portaveus amb el Sr. Xavier Sabaté, delegat del Govern de la Generalitat, amb el Sr. Ausàs, conseller de Governació de la Generalitat i amb el President de la Generalitat, el Sr. Montilla per entregar-los-hi personalment les nostres al·legacions i fer-los saber el nostre irrenunciable posicionament, i la necessitat de que contestin les nostres al·legacions.

Tercer: Convocatòria d’un gran acte reivindicatiu encapçalat per tu i pels representants de la societat civil de Tarragona, on Tarragona es manifesti davant el Palau de la Generalitat a Barcelona i després marxem cap al Parlament on entregarem formalment les nostres al·legacions al President del Parlament, el Sr. Ernest Benach.

Quart: Fer signar a tots els partits polítics de la ciutat de Tarragona, amb representació parlamentària el nostre manifest en defensa de la capitalitat i la Vegueria de Tarragona, i demanar-los-hi que ho comuniquin a les corresponents direccions dels seu partit.

Cinqué: Demanar reunió i crear un front comú amb tots aquells territoris i polítics que han manifestat el seu rebuig al redactat actual del avantprojecte de Llei. Estic parlant per exemple de l’alcalde de Lleida, o del Síndic d’Aran.

Aquesta llista de propostes evidentment no es tancada, i crec que pot ampliar-se amb accions.

En tot cas, crec que és urgent posar-se a treballar.

Rep una cordial salutació,

Joan Aregio i Navarro

Tarragona, 4 de febrer de 2010