dimecres, 17 de febrer de 2010

CIU PREGUNTA PELS PROBLEMES DE TARRAGONA

Aquest matí, en la Comissió informativa de territori de l’Ajuntament de Tarragona, els representants de CiU Jordi Sendra i Fede Adan han formulat diverses preguntes al President de la Comissió en relació a :

  • El POUM i el seu estat de tramitació demanant nova reunió per que se’ns informi de les darreres novetats.
  • L’estat del trasllat del Convent de les Dominiques a la Vall de l’Arrabassada i l’obtenció de l’espai per la ciutat.
  • L’estat del desmantellament de la variant de la 340 a l’alçada de la Vall de l’Arrabassada.
  • L’acompliment de la moció aprovada pel plenari per obrir el carrer Eivissa fins a Vidal i Barraquer.
  • El resultat del Pla o estudi sobre antenes de telefonia mòbil i l’afectació i cobertura de les mateixes a la ciutat.
  • L’estat dels treballs de l’empresa holandesa que ha de determinar l’origen de les pudors a la ciutat.
  • L’estat lamentable de la rotonda superior d’accés a la variant de la N340 pel Nàstic on conflueixen la sortida de camions de la pedrera i l’entrada a la variant de tots els vehicles. La pols i les restes produïdes pels camions provoquen quan plou una situació molt perillosa pels vehicles que circulen per aquesta rotonda.

Per altre banda, CiU ha manifestat, en el seu d’aquesta comissió, el seu desacord amb el conveni signat amb el Ministeri de Presidència segons el qual la Ciutat de Tarragona obtindrà el Banc d’Espanya a canvi de la cessió d’un solar al PP2 i de l’habilitació d’un espai per oficines d’immigració a l’antiga facultat de lletres de la Pl. Imperial Tàrraco, quan en altres ciutats com Reus, no sols es va obtenir gratuïtament sinó que l’Estat va pagar 72.000 euros a l’Ajuntament de la ciutat veïna. Tarragona ha estat generosa amb les altres administracions a l’hora de cedir solars per fer-hi escoles, instituts, casernes dels mossos, de la guàrdia civil, centres sanitaris, etc. i mereix que ara l’edifici del Banc d’Espanya passi a ser propietat de la ciutat sense cost per als tarragonins i tarragonines.

També hem demanat, ara que l’Ajuntament ja ha acceptat el preu just del Jurat d’Expropiació, la màxima agilitat i rapidesa possible en la finalització de l’expropiació i l’actuació definitiva en el tram de la Via Augusta que encara està pendent d’executar i que suposa de fa anys un greu perill per la seguretat de vianants i vehicles.

Grup Municipal de CiU

Tarragona 17 de febrer de 2010