dilluns, 12 d’abril del 2010

Josep Lluís Cleries: “Quan governem farem que es compleixi la Llei de Dependència”

El diputat convergent aposta per donar resposta a les necessitats de la societat a través de la prevenció i no d’ una política de tapar forats quan arriben el problemes; problemes que sovint es podrien preveure.

“Política Social i Igualtat d’ Oportunitats”, amb aquest títol va obrir la seva conferència Josep Lluís Cleries, diputat al Parlament de Catalunya dintre del cicle organitzat pel Comitè Local de Tarragona, “Una Nova Catalunya: debats en l’ entorn de Tarragona”.

En aquesta ocasió i amb la Sala d’ Actes de la Cambra de Comerç com a escenari, la regidora Victòria Forns va presentar al convidat davant assistents de diverses entitats de caràcter social i solidari de la ciutat, com ara la fundació Bona Nit, Càlides, Casal Amic, L’ Heura, Creu Roja, Casal Sant Agustí, entre moltes altres.

Josep Lluís Cleries, que entre altres tasques professionals va desenvolupar durant el darrer govern de CiU a la Generalitat el de Director General d’ Acció Social i Comunitats, i actualment és portaveu de CiU de Política Social i Immigració, va centrar la seva intervenció en les línies que Convergència i Unió ha defensat i des de les que ha treballat per millorar la qualitat de vida de les persones; abans des del Govern i actualment des de l’ oposició.

Cleries

Per al diputat convergent, hi ha tres punts fonamentals de la política social que han de fonamentar el benestar de les persones: l’autonomia personal, la vida independent, i la dignitat. “Tres pilars sobre els que CiU a treballat sempre i que ara des del govern del tripartit s’està produint un incompliment sistemàtic”, en referència a la Llei de Dependència aprovada amb el suport de la formació nacionalista i que a “hores d’ ara deixa molt i molt que desitjar” .

Per a Cleries, la política són paraules i fets, i els fets sempre han de complimentar i donar suport a les paraules. “A Catalunya s’ està practicant una política amb manca de prevenció i això fa que les actuacions sempre arribin quan hi ha situacions que es podrien haver evitat”.

Cleries també va destacar altre incompliments dintre de l’ àmbit social que el Tripartit està practicat de forma assídua: els ajuts als pares amb fills de 0 a 18 anys, que només s’ està complint de 0 a 3 anys; la congelació de l’ augment d’ aquests ajuts des del 2007; la pèrdua del complement a les pensions de les persones vídues, que al 2009 va augment en 1 €, i el 2010 0 €; o la falta de prestacions per Necessitats Bàsiques, que a hores d’ara encara en el 2010 no s’ han abonat als perceptors.

Segons el diputat convergent, s’ ha de canviar l’ enfoc per optimitzar la política social. “No és una qüestió de diners, sinó de serveis...a una persona amb un membre de la seva família amb una discapacitat, no se li pot donar 500 € i oblidar-se del tema. Serà millor donar una resposta a través d’un servei”. “Nosaltres no volem parlar de Llei de Dependència, sinó de Llei de la vida persona”, i quan tornem al govern, contràriament al que diuen des del govern, no canviarem ni abolirem la llei, sinó que treballarem per que es compleixi”.