dilluns, 10 de maig del 2010

Ballesteros no compleix amb els deutes Socials

La setmana passada assistia perplexa a un Consell Rector de l’Institut Municipal de Serveis Socials, en el que es reconeixen uns deutes adquirits amb dues empreses prestadores de Servei d’Ajuda a Domicili que sumades pugen 530.000 €, deute que correspon a l’exercici 2009. Aprovem eixugar el deute d’una de les empreses, a la que devem 230.000 €. Es tracta d’una empresa petita a la que segurament el retard en el pagament per part de l’Ajuntament posa en perill la seva subsistència. A la segona empresa li devem per tant 300.000 €, aquesta no sabem encara quan cobrarà. Certament en tot això té una responsabilitat gran la Generalitat de Catalunya que fa amb les administracions locals el mateix que l’Ajuntament de Tarragona amb els seus proveïdors. En aquests moments la Generalitat de Catalunya deu a l’Institut Municipal de Serveis Socials aproximadament un milió d’euros, que pagaran. Ara quan?, és una gran incògnita.

Des de CiU fa més d’un any que vam advertir sobre la situació de perill a la que podem abocar a les empreses a les que contractem serveis, si no paguem en terminis raonables. En moments de crisi com l’actual cal ser més curosos que mai com a administració i fer els pagaments en temps i manera adequats. CiU com a grup municipal vam presentar una moció que va ser aprovada per unanimitat el 25 de febrer de 2009 en la que acordàvem accelerar el pagament de totes les factures i deutes. L’Ajuntament no compleix. Sigui perquè ens deuen, sigui per manca d’agilitat. El cas és que són les empreses proveïdores, que sí fan la seva feina, les que reben les nefastes conseqüències d’aquest retard en el pagament del servei prestat.

Potser el govern de Ballesteros hauria corregir la seva actitud i complir amb el que aprovem en plenari, i potser també reclamar amb contundència a la Generalitat de Catalunya, el seu “govern amic”, que acompleixin amb l’Ajuntament. Si tots els alcaldes governants es defensessin de manera corporativa davant el maltractament i menys teniment de la Generalitat les coses anirien diferents. Som els Ajuntaments els que estem a primera línea, a prop del ciutadà, però perquè els Tarragonins ho sentin així cal emprendre accions que ho visualitzin. No podem anar de bracet d’aquells que ens ofeguen i sotmetre’ns a la seva mala gestió perquè són del mateix color polític al que representa el nostre alcalde.