dijous, 5 d’agost de 2010

INOPERATIVITAT DEL GOVERN DE TARRAGONA EN RELACIÓ AL MERCAT DEL FÒRUM I A LA POLÍTICA DE MERCATS DE L’AJUNTAMENT

A falta de només 9 mesos de les properes eleccions municipals, el Grup Municipal de Convergència i Unió critica la ineficàcia, ineficiència i inefectivitat del Govern Ballesteros en relació a com s’ha gestionat, al llarg del present mandat, la reforma del Mercat del Fòrum.

La conseqüència de la nul·la resposta de l’Equip de Govern forma part d’una trilogia formada pels tres Mercats Municipals:

 1. Mercat de Torreforta: Passats més de 4 anys des de la seva reforma encara no han estat capaços de resoldre quina utilitat s’ha de donar a l’espai desafectat del seu ús com a Mercat.

  Recordem que hi ha més de 1500 metres quadrats alliberats sense ús ni destí. Aquest espai havia d’allotjar una mitjana superfície que generés sinèrgies amb el Mercat nou reubicat per l’anterior equip de govern.

 1. Mercat Central: Tres anys i escaig per a aprovar el projecte executiu. Ara cal, encara (!) cercar finançament. Promeses incomplertes per la Ministra Chacón d’una aportació de 7 milions d’€.

  No s’han demanat responsabilitats per danys i perjudicis a l’empresa del Govern Central amic (!) Mercasa.

  Recordem que CiU no va encarregar un projecte ja que aquest l’havia de redactar Mercasa AMB QUI ES VA SIGNAR UN CONVENI i resulta que superava el doble del pressupost previst en el Projecte bàsic...Encara faltarà la convocatòria del concurs via Diari Oficial de la Unió Europea.

  Impossible començar l’obra abans de la finalització del mandat actual.

 1. Mercat del Fòrum: Inoperativitat total.

  Recordem les promeses i més promeses d’inici de mandat incomplertes. Ara l’equip de Govern Ballesteros, a través del Tinent d’Alcalde de Promoció Econòmica es despenja amb un altre idea delirant que no fa més que repetir la mateixa cançoneta que hem anat sentint al llarg del present mandat en relació a la política de Mercats: promeses i dilacions.

  Recordem que un Mercat Municipal és un servei públic i que no es pot frivolitzar ni llençar idees extravagants, ja que primer s’hauria de desafectar l’espai i després efectuar els corresponents concursos d’adjudicació.

  El que és inacceptable és que, després d’una pregunta en el darrer Consell d’Administració d’ESPIMSA reclamant una solució per a aquest Mercat, ara es despengin amb idees peregrines que no solucionen les necessitats dels veïns de la Part Alta.

  Volem fets i no promeses. Com deia Aristòtil, volem un govern pràctic!

Des de CiU aconsellem un canvi de rumb en la política de Mercats ja que s’ha actuat amb vacil·lacions, dubtes i comportaments porucs que han encallat (i no precisament desencallat) els projectes existents, sense que s’hagi sabut redimensionar el problema com a conseqüència de la crisi econòmica.

Raül Font

Conseller Grup Municipal CiU Tarragona

Tarragona, 4 d’agost de 2010