dilluns, 8 d’octubre de 2007

Prec presentat al Plenari del dia 8 d’octubre 2007

En cent dies de govern aquest equip de govern per boca del seu màxim representant, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, han tingut temps suficient per demanar la meva dimissió, desprès de que jo, públicament hagués fet palesa la meva postura i la del meu grup municipal, sobre els desenvolupament relatiu al pla d’Ordenació Urbana de Tarragona. Que quedi clar que em van demanar la dimissió per expressar una opinió, una reflexió política. Miri, President, demanar la dimissió de l’oposició només es fa en països a on el govern governa amb impunitat, sense està sotmès a cap control de cap tipus de llei. En definitiva, alcalde, demanar la dimissió de l’oposició es cosa del Chavez, però evidentment no passa a cap estat democràtic.

Vista la frivolitat amb la que vostès es despatxen en el tema de les dimissions, m’agradaria, d’antuvi, deixar clar que el meu prec no és ni frívol ni impulsiu, sinó raonat. Perquè els fets que van passar la nit del dissabte a l’entrada del restaurant del Fortí de la Reina, no van ser cap frivolitat. Estarem d’acord que la llibertat d’expressió és una llibertat fonamental en el nostre país. A CiU, mai ens hem deixat portar per cap tipus de provocació mentre les persones expressaven les seves opinions. Però el dissabte no va ser un exercici de llibertat d’expressió. Res, res, justifica l’agressió verbal i física, i vam haver de patir les ambdues. I mentre les empentes, els desgavells als cotxes tranquil·lament aparcats en el pàrking del restaurant, i els insults es succeïen, la Guàrdia Urbana de Tarragona no va fer res per evitar-ho. El dissabte no va passar res més greu perquè la gent que assistia al sopar –la majoria dels quals no eren polítics- no va respondre a les provocacions i va saber estar a l’alçada d’unes circumstàncies difícils i tenses.

Senyor alcalde, nosaltres podríem demanar la seva dimissió si penséssim, que la política és un joc. Demanaríem la seva de dimissió si només fóssim aquí per manipular. Perquè permeti que li digui que si nosaltres, CiU, hem dit que acceptaríem les al·legacions presentades pels afectats, i, si vostès han donat les explicacions pertinents, i estan fent la feina que els pertoca com a equip de govern que són, aquestes persones haurien de tenir una major seguretat de la que tenen sobre el futur dels seus habitatges, a no ser que algú es dediqui a manipular-los en un moment de preocupació evident.

Vull imaginar que ni vostè ni jo estem aquí per permetre aquest tipus d’actitud. Som aquí per vetllar que la societat tarragonina tingui el millor govern possible, perquè això és el que es mereix. I, és clar, que desprès del que va succeir el dissabte aquest govern no garanteix ni tan sols la seguretat d’unes persones que volen anar a sopar.

Per tot això li prego, senyor alcalde, que faci vostè un exercici de responsabilitat, és més d’autoritat, perquè per això és vostè el nostre l’alcalde, el de tots, tanmateix l’alcalde de les persones que van anar a sopar al Fortí de la Reina, fos pel motiu que fossi. Per tot això doncs, li preguem depuri les responsabilitats necessàries i lògicament demanem la dimissió del regidor de Seguretat i Mobilitat d’aquest Ajuntament, el senyor Carles Castillo, responsable final dels lamentables fets produïts el vespre del passat dissabte dia 6. El senyor Carles Castillo en declaracions fetes als mitjans de comunicació la tarda del diumenge va menysprear i ridiculitzar les agressions, va justificar l’actitud de les persones congregades a les portes del restaurant, que van fer alguna cosa més que expressar legítimament el seu malestar. El senyor Castillo va despatxar els fets tot dient que “no hi va haver cap tipus de agressió ni a persones ni a cotxes”. Només al final ha hagut de, a corre-cuita, desdir-se del que havia dit, quan li van arribar les denúncies presentades pels ciutadans que SI que havien patit agressions als seus vehicles.

No és pot ser regidor d’aquest Ajuntament i justificar actituds violentes. RES justifica la violència. Imagino que vostè, senyor alcalde, estarà d’acord amb mi. I per tant, més enllà de qualsevol discrepància política, més enllà de qualsevol diferència i picabaralla, li prego tingui a bé acceptar la meva proposta, perquè en definitiva el que sí que ens uneix és fer de Tarragona una ciutat segura, per a tothom, tanmateix per aquells que no pensen com vostè. I mentre des de l’alcaldia es permetin actituds com les de dissabte, vostè estarà cometent un greu error polític.
Joan Aregio