dilluns, 12 de novembre del 2007

MOCIONS PRESESENTADES PER CIU

MOCIÓ CAOS RENFE.

Moció introduïda el 12-11-07 CiU ha defensat des del primer dia els interessos dels ciutadans i ciutadanes de Tarragona afectats pel caos de la RENFE. Desprès de la darrera decisió de la Ministre de Fomento, Magdalena Alvarez, de fer gratuït el bitllet de tren de rodalies fins la fi de la paralització del servei, creiem que la situació dels tarragonins i tarragonines queda en una desavantatge intolerable respecte als de l'àrea metropolitana. No entenem com els partits polítics de Tarragona I sobre tot el PSC que és qui governa la ciutat, no hagi sortit a defensar els nostres interessos, i s'amagui darrera del silenci per justificar el seu seguidisme de Barcelona.

Per això CiU presenta la següent moció per:

1.- Demanar implicació directe de l'Ajuntament de Tarragona en la defensa dels ciutadans i ciutadanes afectats pel caos en les infrastructures.

2.- Demanar al govern espanyol i al govern de la Generalitat que aturin les obres del TAV si aquestes no garanteixen la seguretat per als treballadors de l'obra i dels ciutadans. La prioritat ha de ser restablir la normalitat al servei de rodalies i regionals de RENFE i FCC Gencat, doncs són necessàries per la mobilitat obligada de centenars de milers de catalans.

3.- Demanar al govern espanyol que cessi a la ministre i al secretari d'estat d'infrastructures, Victor Morlan per la seva ineficàcia en la gestió al capdavant de les responsabilitats que han de desenvolupar.

4.- Exigir al Govern de la Generalitat i al seu President que afronti amb valentia la crisi i exigeixi públicament solucions al govern espanyol. El nostre President està per lluitar per la defensa els interessos dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

5.- Sol·licitar el traspàs de rodalies a la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el previst a l'Estatut.

6.- EXIGIR DEL GOVERN DE L'ESTAT QUE ELS CIUTADANS I CIUTADANES DE TARRAGONA TINGUIN EL MATEIX TRACTE ECONÒMIC QUE ELS USUARIS DEL TRANSPORT DE RODALIES.



MOCIÓ MOSSOS I PARQUING BATTESTINI


Més enllà d'allò de positiu que comporta la notícia que significa la construcció de 2 casernes dels Mossos d'Esquadra a la nostra ciutat, volem fer palès el nostre desacord amb la improvisació que hi ha hagut en aquesta presa de decisió per part de l'equip de govern – recordem que primer la caserna ocupava tot l'espai, després compensació a Espimsa per la pèrdua de places d'aparcament, i finalment la comissaria només ocuparà ¼ part de l'espai i es mantindran algunes places de pàrking -.
Volem recordar que Tarragona recuperarà l'edifici de la seva propietat al Carrer Santiyan que fins ara era ocupat per la Policia Nacional, desprès del conveni signat per l'anterior equip de govern amb la Dirección General de la Polícia. També volem recordar que el Pàrking de Battestini un dels més usats de la ciutat, per la seva proximitat a un dels nusos de comunicació més importants de la nostra ciutat com és la Plaça Imperial Tarraco.

Doncs bé, tenint en compte tot això, presentem la següent moció, per que creiem convenient:

1.- Que, més enllà dels innegables avantatges que comporta una segona caserna de policia autonòmica, s’estudiïn reflexivament i tècnica tots els avantatges i desavantatges de les diferents ubicacions possibles (inclosa la de Santiyan)

2.- Que es valorin els interessos del comerç i dels ciutadans usuaris dels diferents serveis administratius de la zona de la Pl. Imperial Tarraco en relació al trànsit i la mobilitat que aquesta ubicació representa i es realitzi un estudi d'aparcament necessari que reequilibri la demanda i l'oferta d'aparcament inclosa la zona blava.

3.- Que, si s'hi ha d'ubicar la Comissaria en aquesta zona de Battestini, es tinguin també en compte aspectes urbanístics que millorin la permeabilitat peatonal d’accés al parc de la ciutat.

4.- Que es valori i prevegi l'impacte a la zona si es confirma la supressió d'aquestes places d'aparcament i s'intenti reduir el menor nombre possible.



JUNTAMENT AMB TOTS ELS PARTITS.

MOCIÓ PAPERS SALAMANCA.


1.- Reclamar al Ministeri de Cultura que reemprengui sense mes dilacions el procés de devolució de la documentació confiscada amb motiu de la guerra civil iniciat a rel de l'aprovació de la llei 21/2005 de 17 de novembre.

2.-
Reiterar la voluntat del consell plenari de recuperar, per al patrimoni documental de la ciutat, la documentació que li fou confiscada i que ha estat localitzada a l'Archivo Histórico nacional – Sección Guerra Civil, de Salamanca.

3.- Comunicar el present acord al Dep. Cultura GENCAT, Ministeri de Cultura, ACM, FMC i Comissió per la dignitat.