dijous, 27 de març del 2008

AIXÒ NO ÉS MICROPOLÍTICA. ÉS POLÍTICA DE MÍNIMS

Davant la notícia publicada als mitjans locals segons la qual la Conselleria de Cultura de l’Ajuntament rebaixa el projecte de la Casa de la Festa per tal de poder obrir al maig, el Grup Municipal de CiU vol dir el següent :

· La casa de la festa és un dels pilars bàsics per garantir el relleu generacional i mantenir la il·lusió de la recuperació festiva que s’ha protagonitzat en les darreres dècades.

· Es denota una vegada més una clara ineptitud i ineficàcia de la direcció política del Govern de la ciutat, en ser incapaços de donar continuïtat a un projecte que s’estava desenvolupant per part del Govern de Convergència i Unió en l’anterior legislatura.

· Han trigat 6 mesos, des del mes de setembre en que van traslladar-s’hi una sèrie d’entitats i elements del seguici, a instal·lar una alarma per protegir el valor patrimonial que constitueixen els elements del seguici de la ciutat. I ho denunciem específicament perquè un regidor de l’equip de govern actual (el Sr. López Pasca) va dir al setembre del 2007 a l’emissora municipal que en menys d’una setmana estaria instal·lada una alarma connectada amb la Policia Local.

· Aquest Govern aposta per fer una política de mínims, i això no és micropolítica.

· No es pot deslluir el patrimoni immaterial més important que té la ciutat que són les Festes obrint l’equipament al públic havent-hi realitzat només obres menors.

· Si de veritat la previsió és obrir-lo la segona quinzena del mes de maig, no podrà programar-se’n visites escolars (el calendari de les escoles és el que és), per tant creiem que no resulta prudent obrir un equipament als turistes que no ressalti tota la majestuositat de la Festa Major de la ciutat.

· Per tant demanem que es suplementi el crèdit, i que s’aprofiti, des de l’abril fins al setembre, per accelerar al màxim l’acondicionament de la infraestructura. Els 7 mesos que queden fins a Santa Tecla, és temps suficient per acondicionar-ho molt més adequadament.

· Fer ara quatre petites instal·lacions, a banda de la dificultat que pot resultar el seu reaprofitament per a la instal·lació definitiva, demostra el poc interès que desperta la Festa, per a l’actual regidora de Cultura de la ciutat, la qual ha desplaçat la situació “a problemes administratius”, sense assumir la responsabilitat que com a dirigent de l’àrea hauria de saber capitanejar.

· Ni ella, ni el màxim responsable de Cultura, com a càrrec de confiança, els interessa la Festa, ni han sabut davant de l’alcalde defensar la importància d’aquesta infraestructura. “De moment esperarem fins al 2009, però llavors també dependrà de la partida pressupostària de què disposem...”, doncs serà la partida que ella defensi, si en sap, i si vol, davant l’alcaldia i el tinent d’alcalde d’hisenda. El contrari és falta de voluntat política.

· Recordar finalment que des de CiU apostem per un model de gestió externalitzada de la Casa de la Festa.