dilluns, 17 de març del 2008

CIU LI DEMANA AL PSC QUE NO ES POSI NERVIÓS I NO ENGANYI AL CIUTADÀ AMB EL TEMA DE L’AIGUA DONCS ELLS SÓN ELS AUTÈNTICS TRASVASSADORS I SI S’HAN EQUIV

Davant les declaracions de la Portaveu del Govern Municipal en relació a una plataforma creada per evitar que es trasvassi aigua dels pous de Tarragona a Barcelona volem manifestar el següent :

· La primera notícia de la creació d’aquesta plataforma l’han tingut els regidors del Grup Municipal de CiU a través dels mitjans de comunicació d’ahir diumenge 16 de març de 2008.
· Els únics interessos que prima Convergència i Unió en aquest tema, i en tots, són els dels ciutadans de Tarragona. Quan aquests interessos no siguin defensats pel Govern municipal, CiU adoptarà aquells plantejaments que cregui convenient. Per això estem valorant donar recolzament a aquesta plataforma doncs l’errada del govern municipal és clarament contrària als interessos dels ciutadans de Tarragona.
· El PSC no té cap autoritat moral per demanar a CiU que faci una oposició constructiva, doncs durant els seus anys a l’oposició no va predicar amb l’exemple.
· Qualsevol moviment d’aigua entre conques, és un TRASVASSAMENT. I l’enviament de 4.400.000.000 de litres d’aigua dels pous de Tarragona a Barcelona també ho és. Que no l’intentin camuflar.
· Que si els pous de Tarragona avui poden tornar a subministrar aigua, gràcies a la portada d’aigües de l’Ebre que el PSC va votar en contra, que aquesta serveixi per reduir el consum d’aigua de l’Ebre i que això repercuteixi també en el rebut del ciutadà de Tarragona. Això és SOLIDARITAT. Amb l’Ebre i amb Tarragona.
· El Delegat del Govern de la Generalitat Sr. Xavier Sabaté el dia 6 de febrer va declarar en un mitjà de comunicació local “S’ha de portar aigua d’on sigui i si és de l’Ebre no passa res”.
· El mateix President de la Generalitat Sr. José Montilla va manifestar la setmana passada en el Parlament de Catalunya que el seu Govern “portarà l’aigua des d’on n’hi hagi”.
· El mateix dia que el govern municipal fa aquestes declaracions, l’Alcalde de Barcelona Sr. Jordi Hereu declara defensar el trasvassament d’aigua de Tarragona a Barcelona per “garantir l’aigua de consum per tots i cadascun dels catalans”.
· El mateix dia que el govern municipal fa aquestes declaracions, surt en un mitjà català que el Departament de Medi Ambient vol perllongar el minitrasvassament de l’Ebre al Camp fins a Barcelona mitjançant una conducció de 14 kilòmetres que uniria la xarxa de l’Ebre amb la del Ter-Llobregat.
· El Departament de Medi Ambient també està preparant un trasvassament d’aigua del Riu Segre, afluent de l’Ebre.

Per tant ja n’hi ha prou de parlar del PHN perquè el PSC és l’autèntic trasvassador d’aigua i és una burla a la ciutadania que si abans ells i els seus companys de govern municipal es posaven darrera de totes les pancartes ara des del govern facin exactament el contrari.

En relació a la presència de persones afins a CiU en aquesta Plataforma, la portaveu del govern municipal oblida un principi fonamental de l’estat de dret que sembla ser que no lliga amb el manual del PSC: Tothom és lliure de participar a títol personal o en representació de la seva entitat en qualsevol activitat sempre que aquesta sigui lícita. I malgrat no li pugui agradar al Govern Municipal, la reivindicació d’aquesta plataforma és del tot legítima.

Una vegada més aquesta senyora es posa molt nerviosa perquè s’adona que el govern municipal s’ha equivocat i desvia l’atenció fent l’únic que sap fer: parlar molt i acabar criticant CiU.
Jordi Sendra i Maribel Rubio