dilluns, 17 de març del 2008

EL “SANT JORDI” HA DE SER NOMÉS UN EQUIPAMENT ESPORTIU

Davant les recents informacions aparegudes en diferents mitjans de comunicació referides a la reforma del complex esportiu St. Jordi de l’Avinguda Andorra, el Grup municipal de CiU vol recordar que aquest equipament ha de ser única i exclusivament esportiu.

Alhora, el grup manifesta:

1) Les obres s’han d’engegar amb la màxima rapidesa i diligència possible ja que aquest equipament haurà estat tancat durant quatre estius degut a la incompetència manifesta del Govern tripartit de la Generalitat i la seva poca operativitat. Els ciutadans de la zona de l’eixample de TGN no es mereixen aquest “càstig”.
2) S’hauria de primar, en el concurs, la rapidesa en la realització de l’obra. És inacceptable que l’equipament no pugui reobrir fins d’ací 3 anys (any electoral). La paciència dels ciutadans té un límit. L’interès electoral no pot perjudicar més els interessos dels ciutadans. L’obra es pot fer en 18 mesos.
3) L’espai ha d’ésser d’ús exclusiu per a activitat esportiva. No s’han d’efectuar construccions per a equipament hoteler ni per a ubicar-hi departaments territorials de la Generalitat obligant a enterrar-hi els espais esportius tal i com diu algun mitjà de comunicació. Les instal·lacions han de poder tenir ventilació natural.
4) CiU considera que, com a màxim, s’hi accepti la ubicació d’algun equipament social en cas d’excedència de cúbic (com ara una guarderia o un centre social i/o cívic).
5) Demanem a la Generalitat que, en tractar-se d’un espai d’ús bàsicament municipal, permeti que els grups polítics de l’Ajuntament i les diferents associacions veïnals, puguin valorar les diferents propostes.
6) Recordar que l’anterior equip de Govern i, en concret, el Grup municipal de CiU va instar repetitivament al Govern de la Generalitat que no bloquegés més temps la reforma del “St. Jordi” sense obtenir-ne cap resposta.

En total, l’espai esportiu, haurà estat tancat al públic durant 7 estius. Això és inaudit en ple segle XXI, i és un exemple més dels desacords interns i desavinences entre ERC i PSOE. !!!

Raül Font