dilluns, 25 d’agost del 2008

RODA DE PREMSA DELS GRUPS MUNICIPALS DE CIU I PPC SOBRE LES DADES DE LA CANDIDATURA TARRAGONA 2017 FACILITADES A LA JUNTA DE PORTAVEUS

El les darreres setmanes, concretament des del 31 de juliol, els grups Municipals de CiU i PPC hem estat demanant una sèrie d’explicacions sobre les informacions aparegudes a diversos mitjans de comunicació al voltant de la gestió de la Candidatura Tarragona 2017.
Al llarg d’aquests dies, pel fet de demanar explicacions, des de la Direcció de la Candidatura se’ns ha amenaçat amb querelles i s’ha assegurat que la nostra exigència de transparència eren “calúmnies i difamacions”.
Tres setmanes després de la roda de premsa del 31 de juliol i amb posterioritat a la Junta de Portaveus del 20 d’agost, se’ns facilita un dossier amb una sèrie de dades.
Sorprèn que se’ns facilitin ara respostes a preguntes que fa tres setmanes eren motiu fins i tot d’amenaces de querella per part del Sr. Mario Rigau. Sorprèn encara més que aquestes dades hagin estat filtrades abans a diversos mitjans de comunicació.
Estem estudiant en profunditat les dades presentades. En un principi hi ha molts elements que no ens acaben d’encaixar i que aprofundeixen en la manca de transparència de la gestió de la candidatura, amb operacions no massa clares.
En qualsevol cas, i al marge del ball de xifres, queda clar que Tecnigenia HA COBRAT NO PER FER UNES TASQUES ENCARREGADES, SINÓ COM A INTERMEDIÀRIA. Per tant, es demostra que les informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre aquest extrem són certes.
Els grups de CiU i PPC ens sentim enganyats per la direcció de la Candidatura, perquè en cap moment se’ns va dir que Tecnigenia COBRARIA PER FER d’intermediària. Aquesta informació se’ns va amagar en tot moment i constitueix una greu manca de transparència. En definitiva, el dossier és incomplet i a més no presenta els justificants dels suposats pagaments i avançaments de diners.
Les dades facilitades a la Junta de Portaveus continuen sense aclarir algunes de les preguntes que vam formular en dita Junta: quina experiència acredita Tecnigenia per gestionar els contractes més importants de la Candidatura? Quines tasques ha de fer Tecnigenia per cobrar el 10% del conveni de col·laboració amb Técnicas Reunidas per valor de 500.000 euros? També en aquest cas és únicament per fer d’intermediària?
Les informacions recentment aparegudes al diari digital TOT TARRAGONA sobre determinats aspectes de l’empresa Tecnigenia són, com a mínim, inquietants, i demostren que cal un canvi d’estil de treball a la candidatura.
La Candidatura no pot ser dirigida per una persona que amenaça als Grups Municipals de CiU i PPC amb querelles només per demanar transparència i que després assegura que no presentarà les querelles si tornem a la candidatura. Això constitueix un veritable “xantatge polític” absolutament inacceptable i també demostra que la candidatura necessita un relleu en termes d’ètica. Exigim a més, que se’ns expliqui si les consultes que s’han fet suposadament a un buffet d’advocats barceloní es pagaran amb diners públics de la candidatura.
La Candidatura no pot ser dirigida per una persona que després d’amenaçar-nos amb querelles, converteix en un veritable mercat fenici la Candidatura, oferint càrrecs remunerats als nostres grups polítics i fent-ho paradoxalment, després de demanar que no es polititzi la candidatura.
En definitiva, la candidatura necessita d’un relleu a la seva direcció per rellançar-la des de l’ètica, la transparència i també l’estètica que requereix un projecte d’aquestes característiques.
En aquest sentit, i amb la VOLUNTAT DE DONAR UN NOU IMPULS A UNA CANDIDATURA EN LA QUE CONTINUEM CREIENT, des dels grups municipals del CiU i PPC proposem mantenir una estructura privada de gestió, però ENTENEM URGENT I NECESSARI EL RELLEU DEL SR. MARIO RIGAU AL FRONT DE LA CANDIDATURA.
Entenem que, per garantir un major control de la candidatura per part de l’Ajuntament de Tarragona, la persona més indicada per dirigir l’Associació és el Sr. José Cosano, regidor d’esports de l’Ajuntament de Tarragona. Elevarem aquesta proposta al plenari de l’Ajuntament de Tarragona.
Estem convençuts que aquesta proposta compta amb un ampli suport del consistori. En aquest sentit, demanem valentia al Sr. Sergi de los Rios, que s’ha mostrat favorable a buscar noves formules de gestió i sobretot a MOLTS REGIDORS DE LES FILES SOCIALISTES QUE SE’NS HAN ADREÇAT EN LES DARRERES SETMANES EN PRIVAT RECOLZANT AQUESTA SOLUCIÓ. Ens hi juguem molt com a ciutat, i cal valentia per sobre de sigles polítiques.
EL SR. BALLESTEROS S’ESTÀ QUEDANT SÒL EN LA DEFENSA DE LA GESTIÓ DEL SR. RIGAU, AL QUE FA SERVIR A MÉS COM A ESCUT POLÍTIC PER NO DONAR LA CARA. Resulta significatiu que cap regidor socialista ni d’ERC hagin sortit en defensa de la gestió del Sr. Rigau
L’espectacle esperpentic viscut a la Junta de Portaveus del passat 20 d’agost és inacceptable. Un Alcalde no pot permetre que persones convidades a la Junta, enlloc d’assessorar els portaveus els insultin o els amenacin amb querelles. Permetre aquest fet suposa un perillós precedent i una manca de respecte a les institucions municipals. Exigim una disculpa pública de l’Alcalde per haver permès una situació tant denigrant.L’Alcalde de Tarragona ha de reaccionar per salvar la dignitat i el prestigi de la Candidatura Tarragona 2017. La seva solitud defensant Rigau podria fer pensar en un Alcalde sense les mans lliures i això no s’ho pot permetre Tarragona. El seu silenci i la seva passivitat incrementa cada dia la seva RESPONSABILITAT POLÍTICA EN TOT AQUEST CAS.