dissabte, 1 de novembre del 2008

TRAÏTS PER LES CONFUSIONS I LA DESINFORMACIÓ

Veure comunicat Consellera Pelegrín

Sra. Pelegrín no descobreix res en el seu article. Torna a fer pal·les que la gestió de les polítiques d’habitatge són lentes i no donen els resultats que vostès preveien en el seu programa electoral. De moment ens movem en el terreny de les promeses encara, tot i haver arribat a l’any i mig del seu mandat.
Primerament voldria demanar-li prudència abans de titllar de falses les meves declaracions. Em tinc per persona prudent i abans d’emetre cap comunicat m’asseguro que les dades que utilitzo siguin reals. Cosa que li recomano que faci vostè també.
Crec que la Consellera té una confusió, que queda més que pal·les en les seves declaracions pel que fa als expedients vius del Lloguer Jove. Consultades diverses fonts de l’Ajuntament la xifra era ja fa uns dies de 85 expedients, que a hores d’ara deuen ser menys.
Tinc la sensació que desconeix els expedients i a més a més confon el Lloguer Jove amb la Renda d’Emancipació Jove, renda que d’altra banda paga la Generalitat directament i no passa ni per l’Ajuntament i fins i tot és possible que no arribi ni als 129 expedients dels que la Consellera parla. Confon el Ministerio de la Vivienda amb el Departament de Medi i Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Ni tant sols té clar qui paga la renda al joves Catalans.
D’altra banda pel que fa a la lentitud en la gestió, els tempos no poden estar de cap manera en els 18 mesos als que faig referència. De tota manera es contradiu la Consellera, com pot apel·lar a la lentitud del sistema, si ni tant sols s’ha tramitat un sol expedient nou de lloguer jove o subvenció per instal·lació d’ascensors. Vostè mateixa reconeix que a Tarragona no s’ha aprovat ni una sola subvenció per aquests temes .
Aclarir que els ajuts aprovats, per instal·lació d’ascensors, als que vaig fer referència no s’han pagat segons informen els interessats per manca de dotació pressupostària i de bases d’adjudicació que també fa 18 que esperem.
Torna a confondre’s la Consellera, en cap moment jo faig referència en les meves declaracions al conveni que s’ha signat amb la Generalitat per subvencionar el 60% del cost d’instal·lació dels ascensors a Sant Salvador. Ara bé ja que vostè ho treu que quedi clar que això ho paga la Generalitat i no l’Ajuntament de Tarragona. Per tant n o s’apuntin els mèrits d’altres. En tot cas el que si demanem és que l’Ajuntament medii de la mateixa manera per altres zones de la de la ciutat.
Si és veritat que hi ha una consignació de 90.000 € encara és més gros tot plegat, el que han de fer és pagar els expedients aprovats pel Sr. Aregio i pel Sr. Pérez. Esperem que finalment ens pugui aclarir què està passant.
Parlem ara de construcció d’habitatges, Smith és un edifici antic rehabilitat amb ajudes de la Generalitat, SMHAUSA poc a posat. Al mateix temps Smith, St. Salvador I Part Alta tots són projectes aprovats i pressupostats per SMHAUSA en l’Ajuntament de CIU.
Com a Consellera de SMHAUSA confirmo que s’ha aprovat fa 8 dies el projecte de 52 de Rodolat del moro. Només aclarir que els tràmits per engegar-ho són de tal complexitat, que és possible que d’aquí a 1 any no s’hagi posat ni la 1ª pedra. Així mateix confirmo que els 30 de Santyan (antigues casernes de la Polícia Nacional), tot i haver pagat SMAHUA els trasllats dels vehicles, l’Ajuntament ha estat incapaç d’aconseguir el retorn de la caserna ja que l’edifici és propietat municipal. Tot plegat, “el més calent a l’aigüera”.
Pel que fa a sòl públic n’hi ha: Pati de l’Antiga Chartreusse, solar en façana al propi Ajuntament a la Rambla Vella, i si no s’haguessin pol·lït uns solars a PP2 i a la zona Avinguda Catalunya (al costat de la Universitat). Cal tenir també en compte els solars de la zona prop de l’antic Barri de l’Esperança, zona de la Budallera i Terres Cavades, sinó haguessin paralitzat el POUM. Estic segura que l’anterior Gerent Carles Ferrer coneixedor de tots aquests extrems hores d’ara hagués endegat molts més habitatges. No és així per dissort dels Tarragonins.
Pel que fa als 2000 habitatges del Pla d’Ordenació Urbana Municipal ( i no Pla General), només aclarir-li que és un pla generat, i en aprovació inicial per CIU i com tots els Plans són d’execució al llarg dels propers 30 anys.
Sra. Pelegrín d’aquests 107 habitatges que diu s’han posat en marxa, cal precisar que 82 d’ells la primera pedra possiblement no la posarem ni al 2010. Pel que fa als 172 del 2009 li preguntaré al respecte en el proper Consell d’Administració de SMHAUSA.
En definitiva d’aquí a 2,5 anys i mig ja passarem comptes, ja li avanço que celebraré amb satisfacció que acompleixen amb la seva promesa electoral de construir 900 habitatges de promoció pública.
M’alegra molt assabentar-me de la quantitat de lloguer just, ara bé m’estranya que una dada tant significativa com aquesta no l’hagi informat mai en cap Consell d’Administració, i no hagi estat explotada mediàticament com ens tenen acostumats des que governen. Només torno a aclarir que aquest lloguer com el de la Renda d’Emancipació Jove els paga la Generalitat.
Sense que se’m titlli de pretensiosa vull significar que CIU va construir i entregar 60 habitatges de lloguer protegit. Vam ser pioners en la subvenció de lloguer jover, amb felicitació inclosa del Molt Honorable President Pasqual Maragall. Vam iniciar la creació de l’Oficina Local de l’Habitatge. Per la qual cosa vostès només han fet una actuació continuista. A cadascú lo seu.
En tot cas aquesta Consellera ofereix els seus coneixements i capacitat de treball per plegats donar un bon servei a la ciutadania.

M. Victòria Forns
Consellera de CiU

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Se coje antes a un mentiroso que a un cojo.

A esto yo le llamo, meterle un "puro" para que alguien se calle y se ponga a trabajar de veras.

Siempre ha dicho que las mujeres, son más "politicos" que los hombres.

Anònim ha dit...

Ostia Pelegrin, quin gripau t'han fotut al plat, dona-li gràcies al negre que t'ha fet el reportatge, no ha tocat ni quats ni hores.

Forns, podries fer un llibre "negre" de les declaracions dels socialistes, i d'aqui a tres anys els hi envies encuadernats.

Anònim ha dit...

No son traïts, ho fan en tota la mala baba del mon i amb tota la conciencia, això és el més fotut, perque un tonto s'el pot ensenyar però a un miserable no. Ja saps,

Anònim ha dit...

Eutiches, la Part Alta qui la va salvar i fer algon concret, n fum, va ser CiU en el seu programa "Tarragona antiga, Tarragona amiga" o no s'enrecordeu de com estava la P. Forum, la de la Font, el c/ Sant LLorenç, el c/ Major, P. del Rei, .

El cas es que "Son" traïts", som "traïts" que no es el mateix.

Anònim ha dit...

Una mica de resenya del enfrontament amb el Cosano, a causa del Nastic a l'Albada, El diaris (grocs) no diue res.