dijous, 29 de gener del 2009

Un altre menyspreu cap als usuaris del CAP la Granja.

El Cap de la Granja és una àrea bàsica de Salut que atén a pràcticament tot Ponent: Torreforta, Camp Clar, la Floresta, la Granja, Parc Riu Clar, Riu Clar, Icomar, el Pilar, Torrenova, Los Naranjos i l’Albada. Actualment la població assignada està entre 40 i 45.000 usuaris.

Ara fa 11 mesos, en aquest mateix lloc, s’aplegaven ciutadans indignats pel funcionament del centre d’atenció primària de la Granja. En aquells moments es reivindicaven una sèrie de deficiències, motius pels que es van recollir 650 signatures, que es van lliurar el 26 de febrer de 2008 a la conselleria de Sanitat de la Generalitat.

Els motius principals eren:

· Sol·licitud visita amb metge de família: més de 12 dies

· Sol·licitud visita amb especialista y probes diagnostiques: mínim 6 mesos

· Urgències: col·lapsades

En aquells moments representants veïnals i d’entitats de ponent es van reunir amb el director d’atenció primària del Camp de Tarragona Jordi Daniel Díez i la Directora del Servei de Atenció Primària Tarragona-Valls, Neus Saun Casas, als que van traslladar les següents peticions:

· Més recursos per evitar la massificació dels CAP

· Més metges i més infermeres

· Visita amb metge família per com a màxim 2 o 3 dies

· Que les visites d’urgències les efectues un metge i no una infermera

·Reducció del temps d’espera també en les llistes per a metges especialitzats, probes diagnostiques i operacions

Daniel i Saún van reconèixer que el cap de la Granja tenia mancances de personal sanitari i d’infraestructures, i que no havien estat capaços d’absorbir el creixement de la zona de Ponent de Tarragona. Tanmateix es van comprometre a traslladar aquestes reivindicacions al director dels serveis territorials de Salut a Tarragona.

També ens trobem amb casos com és el d’un usuari que desprès de diferents proves mèdiques i visites a l’especialista, se li recomana una ressonància magnètica. Aquest usuari realitza una denúncia amb data 2 d’octubre de 2008, desprès de mesos d’espera i rep per resposta un escrit que diu que degut al col·lapse del servei no es pot incloure el seu cas dins les patologies urgents i per tant es manté la visita prevista pel 23 de febrer de 2009. EL TEMPS D’ESPERA AMB DENÚNCIA INCLOSA, SÓN 5 MESOS !!!

Més exemples :

Sol·licituds de visita per metge de família demanades el dia 15 i atorgades pel dia 26, o demanades avui mateix i donades pel 9 de febrer.

Un any després continuen donant visita per 12 dies o més. SENZILLAMENT UNA VERGONYA!!!

Com és possible que ningú es faci responsable de les greus mancances que pateix el Centre d’assistència primària de la Granja? I val a dir, que sort dels professionals que treballen al centre, les coses no van pitjor, que podrien perfectament.

A on està el responsable dels serveis territorials de salut a Tarragona?

I que diu de tot això el delegat de la Generalitat a Tarragona, sr. Sabaté?

I a on s’amaga un cop més, l’alcalde Ballesteros, que diu que dorm als barris, però sembla no conèixer el problema que aquí existeix? O potser SÍ QUE ho sap i es fa el sord!!!

Som plenament conscients que aquesta és una responsabilitat de la Generalitat, però cal que algú surti en defensa dels ciutadans de Tarragona, ja que el seu alcalde no ho fa!!!

Que l’Institut Català de la Salut faci una nota de premsa amb data 27 d’agost de 2008 i digui que “El temps mig d’espera per operar-se a Catalunya es redueix a 3,78 mesos”, és fantàstic però aquesta notícia falta a la veritat o bé Tarragona no deu formar part de Catalunya per la conselleria de Salut. Si tenim en compte que la mitjana de temps per donar visita a un usuari per l’especialista és de 6 mesos, més el temps que es trigui en diagnosticar i recomanar l’operació, aquesta mitjana de ben segur no es compleix.

És un menyspreu a tots els usuaris dels centres com aquest de la Granja i d’altres que funcionen fatal, llegir aquests tipus de notícies.

D’altra banda, fa també aproximadament un any que els responsables de Salut parlen de la construcció d’un nou centre d’assistència primària entre Camp clar i Bonavista per donar servei a tot Ponent.

I sembla que només es queda en això paraules, perquè no hi ha cap partida per la construcció d’un nou centre al pressupost de la Generalitat del 2009.

SI PONENT I TARRAGONA TENEN UNA NECESSITAT, DONCS QUE LA COBREIXIN, QUE CONSTRUEIXIN EL NOU CAP DE PONENT I SOLUCIONIN D’IMMEDIAT ELS PROBLEMES EXISTENTS AL CAP DE LA GRANJA.

SENYORS DEL PSOE deixin d’enganyar als ciutadans de Tarragona, primer amb l’aigua, desprès amb l’ensenyament, i ara amb la sanitat!

Alcalde Ballesteros, li recomano que agafi el “toro” per les banyes i d’una vegades per totes posi primer a Tarragona, davant de qui sigui, tant de la Generalitat, com del seu partit.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquest Alcalde i els seus escolenets, desprecian a tothom:

- Alumnes de llegues :L'EOI, per fer

- Escola d'Arts interp., La Xartreusa no ha estat cedida.

- La promesa al Joves per habitatge asequible, simplememnt elimnat de les bases.

- El Mercat " a les calendas gregas"

- El Nastic, acabara baixan a 2ª per manca de camp adecuat.

- Alegacions al POUM, s'accepta tot i contra el benestar de 120 mil persones s'ensurten 400 cridaires faltans.

- A tota la part Alta que despres de 2 anys de PIV nomès s'han posat els retols propagandistes del Ajuntament i la Generlitat.

- A les AVV Part Alta, la Rosell té la capacitat de emprenyar a tothom, entre viatje i viatje amb amics i parens i copa de cava.

- L'instal·lació d'aigua, tot i el seu encariment continua sent precari i no sabem que pasarà quan es natexi Flix.

- El Barractos han crescut com a rovellons i les cues al metge con heures que els hi falta sol i salut.

- De Pla Territorial no han explicat res, jo en sé una que obliga canviar l'ubicaciò de l'estació pasan per sota el M. Montoliu (Sant Maleni ens salvi).

- De les conencion de l'AVE gracieta "sociata", ni piu no sigui el cas, ara al damunt ni aoarcar podrem.

- Les promeses de feina, façana marítima, escoles, guardaries i altres excelncies celestias, totes dedicades a Santa Tecla gloriosa.

Bueno si volieu idees ja en teniu.
Podrieu osar el telefon a fax per denuncies de JOves i LLei de l'independencia i a part del ple, potar-ho com un greuge al Sindic.

Oh sento, quedan 2 anys i el vaixell de CiU pot tirar més conunades.
Per cert veig que al "Torpedo" no li doneu gaire feina. estará fent de "maquiavel".
salut