diumenge, 15 de març del 2009

300.000 € EN UN ANY

Per començar dir-los que avui preferiríem no escriure d’aquest tema, però avui denunciarem una particular manera de fer, que és la que governa aquest ajuntament des de fa gairebé dos anys, la qual el nostre grup municipal considera molt greu, i com a segona força política d’aquest ajuntament, ens veiem en l’obligació de denunciar-ho i de fer-ne sabedors als ciutadans de Tarragona. Avui els informarem en que es gasten els diners l’alcalde Ballesteros i els seus regidors del govern.

En els darrers dies només escoltem que el govern no para de prendre mesures anticrisi. Primer baixen les subvencions a les associacions de veïns i entitats, es redueix el concurs dels castells de focs, i si estem atents de ben segur que en pocs dies ens informaran de més mesures anticrisi. El nostre grup municipal ja està d’acord, i si hi ha crisi hem “d’apetxugar” TOTS, però TOTS, ni un més i ni un menys.

D’altra banda, ens trobem amb la contrarietat que totes les taxes i impostos han pujat el 4,7%, l’autobús municipal el pugen en alguns casos fins al 20%, però per desgràcia, els sous del Tarragonins tant sols pujaran un 1,5%, i gràcies!!!!

Tot plegat, pedaços que Ballesteros es va traient de la màniga per quedar bé amb la ciutat, però cap d’ells prou resolutiu i prou seriós.

Davant la inactivitat del govern del sr. Ballesteros, el nostre grup municipal va presentar al darrer plenari 7 mesures perquè l’Ajuntament contribueixi a ajudar als més perjudicats per aquesta crisi tant greu.

Però el que avui us vull explicar és que sembla ser que només s’han d’estrènyer el cinturó els ciutadans i no pas l’alcalde Ballesteros ni el seu equip de govern.

Fins ara totes les propostes que s’han publicat als mitjans, han estat propostes per reduir despeses d’actes públics. Totes les que convoquin a prou ciutadans perquè pensin, que l’alcalde Ballesteros està desenvolupant molt bé la seva tasca com a governant de la nostra ciutat. Però el que ningú veu, és com es gasten els diners el sr. Ballesteros i el seu equip de govern en altres despeses que no tenen un caire públic, però que també paguem tots.

Mirin, l’any 2008 l’equip de govern va gastar en viatges, hotels, i aperitius, 300.000€, ni més ni menys que 50m de les antigues pessetes. Alguns de vostès podran pensar que hi ha viatges inel·ludibles, però el que és cert que s’ha de tenir una mica de respecte per les persones que en aquests moments ho passen malament. Suposo que tots recordaran que a principis del 2008 ja teníem la crisi bastant propera, tot i que el govern de Madrid no ho reconegués i tampoc treballés per preveure el que està succeint i afectant d’una forma brutal als ciutadans en general.

També estem segurs que hi han altres factures i despeses, les quals no hem aconseguit localitzar i per tant de ben segur que aquests 50m de pessetes., es poden convertir en alguns més.

Ja no tant sols parlem d’una quantitat molt elevada, també parlem per exemple del viatge a Fitur del 2008 que van viatjar quasi una multitud, i acompanyats per familiars i amics. La broma va representar un cost per l’Ajuntament d’uns 3.000€ aproximadament.
O un altre viatge destacable d’Alcaldia, a l’agost de 2008, amb destinació Madrid, 2.265€. És clar o van anar altre cop uns quants o el luxe no va mancar.
O que ens expliquin un viatge d’una persona del museu d’història de 3.376€ destinació desconeguda.
O un viatge de Relacions ciutadanes de 1.655€
O un viatge de departament desconegut a Palma de Mallorca, de 1.617 €


Per anar finalitzant, si tot això s’hagués donat dintre d’un marc, que poguéssim denominar econòmicament parlant, de “normal” hagués estat un abús, però evidentment no tant greu com el que s’ha produït. Donada la situació actual el cinturó se l’ha d’estrènyer tothom, però el sr. Ballesteros i el seu equip de govern que comencin donant exemple.

Que no ens segueixin venen cap pel·lícula, que ja veiem com entén el sr. Ballesteros i el seu equip, el que és un govern de progrés; sí, sí ja ho veiem. Tu fes el que jo et digui, però no facis el que jo faig.

Senzillament vergonyós, però aquest cop poden opinar vostès mateixos.





Maribel Rubio
Regidora de CIU
Ajuntament de Tarragona