divendres, 6 de novembre del 2009

RECONEIXEMENT AL MERCAT CENTRAL

Aquets darrers dies hem rebut, amb satisfacció, la notícia del reconeixement que, des de Madrid, l’Empresa Mercasa ha fet al mercat provisional de la Plaça Corsini. El temps ens ha demostrat l’encert i la solidesa de la decisió d’iniciar el procés de reforma de la nostra estimada “Plaça”. Aquesta obra planificada i executada per l’anterior govern municipal de CiU i inaugurada per l’actual govern bipartit, ha rebut elogis no només des del Govern Central o de la Generalitat sinó també dels propis operadors, associacions i organismes vinculats al comerç de la nostra ciutat.

És amb orgull i satisfacció que he celebrat la lectura de l’article que publica el company de consistori i president d’Espimsa, Sergi de los Rios. La veritat és que els elogis son un xic exagerats i abrumadors. Gairebé ens descriu el Mercat provisional com una mena de paradís etern. Una mena de perfecció absoluta...La veritat és que no n’hi ha per tant. Quan el vam dissenyar i planificar hi vam posar, això si, tot el nostre interès, una gran voluntat de consens amb els propis operadors i entitats com la Cambra de Comerç, associacions de botiguers, etc. El resultat és molt bo i, com a màxim responsable de l’empresa de mercats de l’anterior govern municipal me’n sento més que orgullós. És cert, com diu de los Rios, que vam fer un treball seriós i constant, d’avanguarda i modern. Vull aprofitar l’ocasió per a felicitar el món del comerç del centre de la ciutat i no només del propi mercat per aquest reconeixement que és de tots.

La llàstima és que l’equip de govern, quan rep un reconeixement, fins i tot aquest clarament atribuïble a l’anterior equip, es penja la medalla com el màgic Andreu, però...ara que portem gairebé dos anys i mig d’endarreriment i perduts en el procés global de la reforma resulta que la culpa és nostra. Quina barra i falta d’ètica política. Aquest reconeixement que és conseqüència del nostre treball és mèrit seu, però la seva ineficàcia i ineficiència en no haver sabut gestionar un procés de reforma engegat i haver-lo aturat durant més de 2 anys resulta que és culpa nostra. L’excusa que no hi havia projecte definitiu ja no se la creu ningú. És cert que només hi havia un projecte bàsic, però qualsevol persona coneixedora del món de la construcció sap que aquest és el procés normal: després del projecte bàsic s’ha d’encarregar l’executiu. Per a fer a això ells han trigat 2 anys. Déu n’hi do! Potser el que pretenien és que els deixéssim tota la reforma acabada i que ells anessin rebent guardons i distincions. La gestió és resoldre els problemes amb suficient rapidesa i mà esquerre, cosa que no han sabut fer. Una cosa si que és clara, tal i com treballen, segur que amb vostès encara seriem al mercat vell. Llavors la culpa segurament fora d’Alfons XIII. Tal i com va la cosa i amb els seus resultats n’estic segur que aquest Mercat l’inaugurarà un proper govern de CiU.

Per cert, Sr. De los Rios. On son els 7 milions d’€ que va prometre la Ministra Chacon l’estiu de 2007? Sap vostè que ahir dimecres a la Comissió de Pressupostos al Congrés de Diputats el grup parlamentari de CiU va presentar una esmena als pressupostos del 2010 on s’hi proposava una partida de 5,5 milions per al nostre Mercat i aquesta va ser rebutjada pels seus amics del PSOE i també del PSC? Com és que l’Ajuntament tenia un pressupost de projecte de Mercasa (Ministeri d’Agricultura i ara Ministeri de la Vivenda) de 18 milions d’€ quan el cost ha resultar ser de 45 milions d’€ i no han sabut demanar responsabilitats a Mercasa per seu greu error de càlcul? Potser és per això que els hi ha donat aquest reconeixement? Masses interrogants.