dijous, 31 de desembre del 2009

COM APROFITA EL NADAL EN BALLESTEROS?

El dia 22 de desembre es van anunciar les subvencions i ajuts per a obres d’arranjaments de façanes, baixant, instal·lacions d’ascensors, soterrament de cablejat elèctric i eliminació de dipòsits d’aigua per connexió directa, a les que poden acollir-se els veïns de la Part Alta, amb un termini de presentació que va finalitzar ahir, dia 30 de desembre. Dels 8 dies, tres festius.


Per sort en algun mitjà han avisat d'aquest fet, i el boca-orella ha funcionat. Potser aquest govern municipal pensa que tots llegim el Butlletí Oficial de la Província en pic ens llevem.


És una falta de seriositat que cal denunciar, era necessària més publicitat tractant-se d’una convocatòria com aquesta i sobretot mantenir informades de manera puntual a les AAVV de la Part Alta, de manera que la comunicació amb les veïns sigui directa.


Per altres coses aquest govern ha demostrat tenir una capacitat comunicativa que arriba fins a l'últim racó de la ciutat, sobretot per tot el que té a veure amb la pròpia imatge, però en aquest cas pel que sembla no hi juguen els mateixos interessos.


I ens preguntem perquè ha passat això? perquè aquesta manca de rigor en uns ajuts que beneficien una part de la ciutat que en veritat necessita arranjar els seus habitatges?, d'una zona de la ciutat que cal preservar de manera sensible.


Estem desaprofitant el Pla de Barris a la Part Alta, impulsat i aprovat pel govern municipal de CiU. Ara la desídia i inoperància del govern de Ballesteros resulten certament alarmants.


I quin pot ser el resultat? Doncs que acabem perdent els recursos econòmics concedits des de la Generalitat .El panorama econòmic no està ara mateix com per deixar perdre fonts de fiançament que reverteixen de manera directa en el benestar i la millora de la ciutat.


El que està clar és que no és de rebut que en èpoques nadalenques l’Ajuntament aprofiti per obrar d’aquesta manera. Una mostra més de com el govern municipal viu d'esquena al ciutadà. Cal superar la política d’estètica, de maquillatge i anar per feina i retrobar-se amb el ciutadà. Cal recuperar la política de proximitat. Cal que tots els Tarragonins i Tarragonines se sentin representats per aquest govern, ara mateix no és així.

Es fa necessari replantejar-se les inversions al PIPA. Ja hem denunciat en altres ocasions que no és de rebut en el moment de crisi actual, invertir la meitat de la dotació del Pla Integral de la Part Alta en la reforma de Ca l'Agapito, amb un total de cinc milions d'euros, i ara ho rematen propiciant aquest nyap comunicatiu, amb un termini massa curt.


Caldria fer actuacions més globals i no parcials, com el soterrament de totes les línies d’electricitat, com l’arranjament de tot el clavegueram o la substitució dels dipòsits d’aigua per connexió directa de la Part Alta. Aquestes són només algunes de les accions d’urgència a la Part Alta que els veïns reclamen reiteradament i que CiU ja va recollir en el PIPA.


De debò que esperem que es torni a obrir la convocatòria, i que el termini sigui de mínim 15 dies. La preparació de tota la documentació d’una comunitat de veïns que volen arranjar una façana o instal·lar un ascensor es de tal complexitat que es fa necessari ampliar els dies de preparació i presentació de documentació, si volem servir al ciutadà.



Victòria Forns


Regidora del Grup Municipal de Convergència i Unió

Ajuntament de Tarragona

Tarragona, 31 de desembre de 2009