dilluns, 11 de gener del 2010

TRANSPORT ESCOLAR DELS VEÏNS DE LLEVANT

El Consell Comarcal del Tarragonès i la Generalitat, han decidit deixar sense servei de transport escolar gratuït a tots els nens i nenes que viuen a la zona de Llevant, ocasionant amb aquesta mesura un greuge importantíssim per als pares, que poden tenir dificultats en la gran majoria dels casos, per a dur als seus fills a l’escola, incomplint el que la Constitució diu: que tothom té dret a l’educació pública i gratuïta i en igualtat de condicions.

Així doncs, aquests nens i nenes per anar a l’escola pública, tenen que recórrer una distancia prou llarga com perquè aquest servei sigui gratuït. Si Llevant es trobés en un municipi que no fos Tarragona, i s’hagués de recórrer aquesta mateixa distància o inclús més petita, els nens i nenes tindrien l’autobús gratuït per Llei.

Un exemple: Si els nens de Llevant, poguessin anar a l’escola a Altafulla (que tampoc poden!), tindrien l’autobús gratuït!, tenint en compte que la distancia és molt més curta. Veuen la contradicció? El tripartit, enlloc de crear lleis tant absurdes com les darreres que s’estan aprovant i les que volen dur per a la seva aprovació, el que haurien de fer es solucionar els veritables problemes de la ciutadania.

Fins ara el servei ha sigut gratuït, i el nostre grup municipal pensa que ha de continuar sent-ho!

Si aquestes són les mesures socials que aplicarà el tripartit per aquest 2010, intuïm que, gaire social no és el seu pressupost i continuen enganyant a la societat civil catalana.

No es pot pretendre que en una zona on no hi ha planificada cap escola per al 2010, fet que seria molt més adequat, a sobre se’ls desproveeixi del transport gratuït, a una escola, que està en el pitjor dels casos a 12,4 km. de distancia.

D’altra banda el sr. Ballesteros, ha implantat el bus gratuït a la ciutat de Tarragona per als escolars, i si aquesta mesura té una línea continuista, no pot permetre que es deixi desprotegits als veïns de cap zona de la nostra ciutat.

Per tot això el nostre grup municipal creu que la zona de Llevant te que continuar disposant del servei de transport escolar gratuït i demana al sr. Ballesteros que intercedeixi en favor dels veïns afectats, per tal que continuïn les coses com fins ara.

De no ser així el nostre grup municipal presentarà una moció al proper Consell Plenari de l’Ajuntament de Tarragona, demanant la unitat de tots els grups municipals per a que recolzin als veïns de Llevant i es faci arribar al Consell Comarcal i al Departament d’Ensenyament de la Generalitat el nostre rebuig envers a les mesures adoptades i la nostra indignació en veure com tracten i menystenen als ciutadans de Tarragona.






Maribel Rubio

Regidora del Grup Municipal de Convergència i Unió

Ajuntament de Tarragona

Tarragona, 4 de gener de 2010

2 comentaris:

Anònim ha dit...

gracias per el vodtre suport
apa noi

Anònim ha dit...

vei de llevant
agraits pel recolzament