dijous, 14 de gener del 2010

Després del Manifest del magatzem...

Desprès del Manifest del Magatzem, diferents mitjans s’han fet ressò de tot tipus d’opinions i comentaris sobre l’estat de la cultura a Tarragona.

No es tracta de rebatre res, cada un sap perfectament el què passa, però sí de fer unes breus reflexions. Afortunadament, el Diari recull l’opinió de l’Antoni Laporte, d’Artimetria, des de la neutralitat i amb l’autoritat que li dona haver fet un Pla Cultural de Tarragona, silenciat pel Govern PSC-ERC i desautoritzat per la Sra. Rosell en un Plenari.

El Sr. Ballesteros, per cert, antic regidor de Cultura i Festes del nostre Ajuntament, es permet criticar la política cultural del Govern de CiU, i manlleva l’acudit del President Pujol del “titas, titas”, amb evident falta d’originalitat i de producció pròpia.

Ho trobo agosarat, quasi infantil, si constatem que el nostre primer dignatari no recorda que molt recentment es va produir la dimissió i fugida, del Tècnic en Festes, davant del desastre dels Bipartits, en assumptes de les Festes de la Ciutat, i la necessitat de remodelar el Cartipàs Municipal, amb substitució de la Regidora de Cultura, per manifesta incompetència, tant del responsables politics com tècnics de confiança.

El seu Govern, en exercici del seu programa, va liquidar a tothom del antics responsables tècnics i va col·locar la seva gent de confiança, que com s’ha pogut comprovar no han estat a l’altura, i han estat cessats.

El món de la cultura i de les entitats culturals tarragonines, es queixaven obertament de l’absència dels seus regidors, que en cap moment han donat la cara, interposant sempre a funcionaris, sense capacitat de resolució, per tal de no afrontar els problemes.

Els artistes han iniciat diverses vegades moviments de protesta que el Govern municipal ha anat aturant. Però el desgavell s’ha fet insostenible i els Artistes s’han queixat pública i col·lectivament.

Avui el Sr. Ballesteros escenificarà al sofert Teatre Metropol un particular Aute de Fe, amb nombroses promeses (així ho espero i prego per què les compleixi), però sobretot derivant les responsabilitats als Governs del passat. En el futur i tota vegada que utilitzem ironies, li direm el “Don Limpio”, per què sempre diu que ho desencalla tot.

El Govern del PSC/ERC està malmetent el llegat ciutadà que va rebre de la gestió de CiU. La pobre Chartreuse s’ensorra i els ocupes han fet el seu reialme de brutícia i desperfectes. Recordaran els tarragonins que anteriorment es va restaurar interna i externament, amb un enjardinament molt adequat i vàrem fer diferents exposicions. Us convido a una jornada de portes obertes i comprovareu el lamentable estat. Els lladres s’han endut fins i tot el rellotge de la torre. La Sra. Rossell en un Plenari de l’Ajuntament, va respondre al meu prec de què se’n ocupés de reclamar (dels seus correligionaris) una mínima cura del venerable edifici, va contestar que no era seu (les Actes estan a disposició de tothom). La Tabacalera està i es posa a disposició de tothom, però encara no sabem si totes les promeses es poden complir i si hi cap tot el què es projecta, si no oblidem que el destí principal és el nou Centre d’interpretació Arqueològica de Tarraco.

La Ciutat de la Musica, a l’entorn del Camp del Nàstic de la Rabassada, cada dia la veiem més llunyana i nebulosa. L’hi he demanat al Plenari, Sr. Ballesteros, únicament un detall: la data de la col·locació de la primera pedra. No he tingut resposta i el seu mandat s’acaba. Em temo que es tracti d’un altre promesa electoral lamentablement incomplerta.

Personalment estic decebut del seu Govern i cregui’m que per l’edat, sóc molt equànime. Sé reconèixer el bo i m’escandalitza la inoperància i el fer volar coloms.

Tinc moltes més coses que dir-li i que contradir-li, però les deixo per millor ocasió.

Li desitjo, això sí, en aquest Any Nou, encerts per la nostra ciutat, que bé els necessitem.

Tarragona 14 de gener de 2010


Albert Vallvé Navarro

Conseller del Grup Municipal de Convergència i Unió

Ajuntament de Tarragona