divendres, 12 de febrer del 2010

L’AVANTPROJECTE DE “VAGUERIAS” - Article Setmanari "La Ciutat"

No apreciat Lector, no m’he equivocat en el títol, ja sé que l’avantprojecte va sobre les Vegueries, però he fet el joc de paraules perqué de moment el que tenim és aixó: vaguetats.

Al govern triparti li ha interessat desde el principi utilizar llenguatge ambigu per tal de tirar endavant un projecte al que han jugat amb les cartes marcades i arriscant amb una aposta massa gran: el consens del territori, però vet aquí, i com a bons professionals del póquer, s’han marcat el més grans dels “farols”, fer-nos creure que aquesta divisió territorial es fa per adeqüar a la realitat la divisió territorial catalana, però la veritat és que respon a interessos que no tenen a veure amb aixó, sinó que persegueixen, i així s’ha demostrat, crear un contrapoder a la Generalitat de Catalunya, la corporació Metropolitana de Barcelona.

A Catalunya l’única realitat que calia regular administrativament i amb tots els ets i uts era la popularment coneguda com la “quinta provincia”, a les Terres de l’Ebre si que els feia falta dotar-se d’administracions pròpies.

Però de la resta el que cal dir que realment el Tripartit ens ha fet caure en un parany, venent-nos que les Vegueries aproparien més que mai l’administració al ciutadà, potser l’esperit era vàlid, però pel moment el que està creant és conflicte, confrontació, i desafecte cap als polítics, ja que les lleis han de clarificar i fer eficients les administracions, no desdibuixar-les i deixar-les buides de contingut, a més que els ciutadans no entenem perque en el moment de terrible crisi econòmica que estem sofrint tota la prioritat sigui l’organització territorial.

Si vostés agafen aquest avantprojecte el que veuràn és que s’ha fet cuita-corrent, sense consens territorial, i sobretot, per sotamà i negociant-la uns pocs. A Tarragona només sabem que la Vegueria s’anomenarà “Camp de Tarragona” i que la capitalitat no està fixada.

I interessadament s’ha aconseguit el resultat esperat, un escenari de confrontació i picabarralles arreu del país, en una guerra civil política entre veïns,mentre el tripartit, i especialment el PSC, aconsegueixen alló buscat, la Corporació Metropolitana de Barcelona, és a dir, assegurar-se cadires i llocs a repartir després de les properes eleccions.

A Tarragona ara més que mai hem d’estar alerta i seguir fil per randa els que ens vam comprometre tots els grups polítics, amb clar suport de la població, en la signatura del Manifest per la defensa de Tarragona, és a dir Vegueria de Tarragona amb capital Tarragona, no donarem un pas enrera, i desde CiU exigirem responsabilitats a tos els que vulguin que la nostra realitat històrica sigui trepitjada.

Joan Aregio Navarro
Portaveu Grup Municipal CiU Tarragona