dimarts, 16 de març del 2010

Benvingut Mr. Marshall

El Govern de la Ciutat està perdent el seny.

Deixeu-me dir, abans de tot, que n’estic molt content que l’edifici del Banc d’Espanya sigui de la Ciutat, de tots nosaltres. Això és el més important.

El que m’empipa és la posada en escena del “lliurament de les claus”. Recorda una mica quan el Ministre del Movimiento Sr. Solís, lliurava les claus dels pisos protegits.

Anem per feina: Avui el Delegat del Gobierno, lliura les claus a l’Alcalde de l’edifici del Banc d’Espanya, i la tropa del PCS/ERC, fan festa grossa, és posen medalles i fan brandar la premsa “ad maiorem gloria” seva.

Reitero que estic content per la incorporació de l’edifici al patrimoni de la ciutat, però per altra costat no puc deixar de denunciar que, l’adquisició no és una cessió del Govern del Sr. Zapatero, és una compra mitjançant una permuta per un terreny edificable de propietat municipal. Amb aquest antecedent de “toma el pan i deja el ral”, no és adequat fer xirinola i fer-se el generós. Es tracta d’un intercanvi d’immobles, sense cap mèrit ni del que dóna ni del que rep.

El pitjor del tema que ens ocupa, és que en el cas de la nostra ciutat germana de Reus, el Banc d’Espanya va ser cedir per l’Estat, amb l’aditament d’una substanciosa aportació econòmica per a la seva restauració i museització. I a Tortosa va passar el mateix.

Conclusió: “Visca el nou edifici municipal i Visca el contribuent que és el que paga”. I com no, un toc d’atenció per tots aquells que utilitzen la mentida i la figuració, per posar-se’n medalles absolutament immerescudes.

És curiós, i l’Alcalde hauria de fer una profunda reflexió, donat que mentre a Reus i Tortosa, governades en el moment de la cessió per par del PSC, regalaven els edificis, a l’Imperial ens els regalen després de passar per taquilla. Al carrer Nicaragua, seu del PSC barceloní, no ens veuen amb la mateixa cara que a altres ciutats dels voltants. Feu-vos-ho mirar, que no som ciutadans d’inferior categoria.

No puc acomiadar-me sense recordar que el govern de CiU va adquirir la Tabacalera contra la voluntat de la Generalitat Tripartita i encara és l’hora que féssim unes festes saturnals com les del Banc d’espanya.

Afortunadament, els nostres ciutadans tenen les coses clares i no cauen en el parany.

Celebrem que l’edifici és de la Ciutat, però sense donar duros a quatre pessetes.


Albert Vallvé Navarro

Regidor de l’Ajuntament de Tarragona