dimarts, 2 de març del 2010

CADA BUGADA ES PERD UN LLENÇOL

LA GOTA QUE FA VESSAR EL GOT

CiU DENUNCIA LA NUL·LA INCIDÈNCIA DE L’EQUIP DE BALLESTEROS EN MATÈRIA SANITÀRIA. LA GOTA QUE HA FET VESSAR EL GOT HA ESTAT LA PÈRDUA, TAL I COM VA AVANÇAR LA DARRERA SETMANA, DEL CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR D’ HIGIENISTA BUCO –DENTAL.

Front el requeriment fet pel grup Municipal de CiU, la resposta única del Govern Ballesteros va ser que ja ho sabien i que estaven treballant de manera decidida, però el cert és que amb Ballesteros només perdem i perdem cada cop que el Govern Montilla mou fitxa.

En una expressió molt popular podríem resumir que “cada bugada perdem un llençol”.

El cert és que aquesta especialitat de FP es desplaça a Reus i deixa d’impartir -se a Tarragona. Els arguments són molt poc intel·ligents i incoherents (manca d’espai, desconcentració...). El cert és que, un cop més, la inoperativitat i incompetència del nostre Govern municipal, que assisteix, com a espectador passiu a les decisions de la Generalitat, ha consumat una nova pèrdua en aquesta orquestrada operació. Com és possible que no se’n adonin que la idea és bastir un macro complex educatiu a l’autovia de Bellissens on, s’hi acabaran desplaçant tots els estudis de l’àmbit Sanitari? Recordem el dejà vu del trasllat, a l’època Recasens de la Facultat de Medicina des de la Universitat Laboral a Reus ara fa més de 30 anys.

Deixaran que es repeteixi l’experiència? Recordem el CESICAT ?

NO ES TRACTA NOMÉS D’ESTUDIS. ES TRACTA D’UN GREUGE COMPARATIU EN TOTA LA PLANIFICACIÓ SANITÀRIA EL QUE BALLESTEROS VA DEIXANT PERDRE.

Aquest Govern municipal permet i tolera un continuat degoteig i pèrdua de la cartera de serveis sanitaris de la Ciutat. No és només una situació aïllada. És un autèntic escàndol. Només cal que es repassi el discurs sobre els serveis sanitaris de l’Alcalde de Reus per adonar-se’n de la situació.

A tall d’exemple: són insistents els rumors entre el personal de l’Hospital Joan XXIII que es pot perdre en un futur molt proper el Laboratori d’Anàlisis Clíniques Territorial de l’ ICS també cap a Reus. Una inversió prevista per a aquest Servei, de 300.000 ha estat paralitzada. Els mateixos i insistents rumors corren en relació a la Unitat d’Hemodinàmica de Tarragona.

Per contra les promeses referents a la Xarxa Bàsica no arriben mai: El CAP a Campclar, el CAP desdoblat de Jaume I a la Part Baixa, el Centre d’Especialitats a la Rambla Nova (antic Vallellano), la Casa Blanca...Promeses incomplertes i més promeses incomplertes. Recordem també la manca imperiosa de llits sociosanitaris a Tarragona.

El tema ultrapassa l’àmbit estrictament educatiu i sanitari. Recordem que a la Cambra de Comerç, fa unes setmanes es va presentar un estudi que reflectia que els Hospitals de Tarragona generen 2.782 treballs directes i 1491 indirectes (total= 4273). I que l’impacte econòmic anual és de 251 milions d’.

El Delegat d’Educació ha manifestat avui que l’educació va més enllà de la capitalitat. Però des del Grup de CiU hi afegim que la capitalitat també va més enllà de la sanitat i de l’educació.

MOCIÓ

És per això que anunciem que presentarem una moció en el proper Plenari per a endreçar aquest desgavell, ja que és evident que el Govern Ballesteros només actua seguint el principi de l’ acció – reacció front les denúncies de CiU. La moció demanarà que s’insti la Generalitat que no es perdi cap dels elements de la cartera de serveis actuals i es plantegi un programa de creixement i planificació de futur, com ara, a tall d’exemple, un Hospital materno-infantil.

Tarragona, 2 de març de 2010