dimarts, 2 de març del 2010

La pujada de l’IVA, en plena crisi econòmica

Article publicat a Diari Més i a TotTarragona.cat

Una brillant idea dels il•lustres governants socialistes.

Suposo que a aquestes alçades tothom n’és conscient que la crisi que fa 2 anys ens assalta és important i està afectant a moltes famílies.

Aquesta situació és molt greu, i sembla que els governants socialistes només es preocupen de temes que en aquests moments podrien quedar aparcats. El que realment importa als ciutadans és la seva situació econòmica i alguns dirigents no perceben aquesta situació, o no volen percebre-la, ja que no estan posant fil a l’agulla.

Per acabar d’arrodonir-ho a partir de juliol ens apujaran l’IVA. Bona decisió aquesta, si tenim en compte que l’opressió econòmica serà major i la situació en que es trobaran molts ciutadans serà encara més preocupant.

Tots ens veiem afectats per unes despeses mínimes, de les que difícilment podem prescindir. La compra d’aliments setmanal, el rebut de la llum, el de l’aigua, el del gas. O d’altres com comprar el diari o prendre un cafè... totes aquestes despeses es veuran afectades per l’augment de l’IVA, què per poc que sigui, en el seu conjunt afectarà encara més a les economies familiars.

I si parlem de microeconomies, com podem deixar d’anomenar als autònoms i petits empresaris. Actualment amb la gran majoria de petits empresaris amb els que parlo, afirmen que cada cop els marges amb els que treballen són més petits, cada cop tenen més dificultats per cobrar les seves factures, i cada dia que passa es fa més difícil mantenir les seves plantilles, per no recordar les que ja han desaparegut. La gran majoria d’ells, a partir del juliol quan arribi l’augment de l’IVA, es veuran obligats a reduir encara més els marges per continuar sent competitius i lògicament aquest fet pot ocasionar més tancaments de petites empreses, que no oblidem són les que a curt termini poden començar a oferir ocupació als aturats.

Els petits empresaris estan acostumats a lluitar i a treballar de valent per mantenir les seves empreses amb un rendiment òptim, però ara més que mai necessiten que algú els escolti i els ajudi.
Sincerament penso que la PITJOR MANERA per suportar la situació econòmica que vivim és APUJANT L’IVA, aquesta és sens dubte la millor forma d’enfonsar als que encara lluiten contra la crisi per mantenir les seves empreses i defendre llocs de treball. Aquesta mesura és el contrari del que s’ha de fer en aquests moments.

En aquests moments, l’objectiu no ha de ser recaptar més (això és el que es pretén amb la pujada de L’IVA), sinó gastar menys, eliminant despeses supèrflues ja sigui de l’Estat o de la Generalitat.

Si gastem menys, reduïm el dèficit públic i al mateix temps deixem els diners a les butxaques dels ciutadans, d’aquesta forma aconseguirem estimular el consum, i aquesta SÍ que és la manera de fer una política coherent per sortir de la crisi.

Però es clar, com ja va succeir a l’inici d’aquesta crisi, els governs socialistes no entenen d’evidències i es neguen a veure la crua realitat que patim els ciutadans, perquè reflecteix els resultats de la seva pèssima i nefasta gestió i de la seva nul•la capacitat per a governar.