dijous, 8 d’abril del 2010

El Banc d’Espanya, la variant i la Sra. Enri Aznar

Carta publicada al Diari de Tarragona en resposta a la Sra.Enri Aznar

Com que en el seu escrit fa menció diverses vegades a l’oposició, he considerat que em podia donar per al·ludit i per tant amb el dret a respondre a la seva carta del divendres 26 de març. Voldria parlar dels dos exemples que vostè posa de feina ben feta pels socialistes i que considera pendents de temps passats: la variant de Tarragona a la Mora i el Banc d’Espanya.

En el primer té vostè tota la raó, ja que és una millora important que els ciutadans esperàvem fa temps. Tant de temps com 25 anys, quan Felipe González es dedicava a fer autovies gratuïtes per tot Espanya i aquí a Catalunya, o autopista de pagament o una N-340 tercermundista. Va ser en els inicis del govern d’un Aznar en minoria quan es van començar a fer els estudis informatius de la variant i voldria recordar-li que el seu estimadíssim Ballesteros va ser qui, amb l’arribada de Zapatero, va fer perdre un any als tècnics de Foment intentant canviar el recorregut d’aquesta carretera. Sort d’ell!

Pel que fa al Banc d’Espanya, celebro que ja sigui de la ciutat. El que no celebro és que la festa hagi de costar 6 milions d’euros als ciutadans de Tarragona. Perquè 3 milions del solar que regalem i 3 milions d’arreglar el Banc d’Espanya sumen 6 milions d’euros. I això que la ciutat ha regalat espai a totes les administracions que ens ho han demanat, ja sigui per fer escoles, CAP, casernes de Mossos o Guàrdia Civil, residències d’avis o el que convingui. I quan necessitem un cop de mà del ‘gobierno amigo’, ens costa 6 milions. Doncs, amiga meva, amb negocis així no és estrany que per primera vegada des de fa 15 anys, el seu amic Ballesteros hagi tancat l’any 2009 amb 6 milions de dèficit.

Per acabar, Sra. Aznar, és ben cert que els ciutadans van manifestar la seva opció fa tres anys. I l’any que ve ho tornaran a fer. Afortunadament els ciutadans no porten una bena als ulls com vostè i els dogmàtics dels seus companys i companyes de partit. I si van saber decidir fa tres anys, també en sabran l’any que ve, i el ‘país de las maravillas’ virtual que vostès han edificat es fondrà com un bolado.