diumenge, 23 de maig del 2010

LLEI DE PORTS. TARRAGONA HI PERD AMB PP I PSOE

Es passen la vida fotent-se els plats pel cap i acusant-se de mil i una malifetes, però de tant i quan es tracta de demostrar qui és més centralista, qui defensa menys els interessos de Catalunya i Tarragona, el PP i el PSOE de seguida es posen d’acord.

Ahir ho van demostrar de nou amb l’aprovació al Congrés d’una llei de Ports que suposa una greu regressió de l’autonomia Portuària. Estem davant de la laminació de les competències del Port de Tarragona. Uns exemples:
  • El Port de Tarragona no farà cap obra sense l’autorització de Ports de l’Estat. El pont entre els molls de Reus i Lleida que va permetre treure els camions del Serrallo, avui no seria possible.

  • El Port de Tarragona no adoptarà cap decisió que contravingui a Ports de l’Estat, que podrà suspendre les decisions adoptades i exercir el dret de veto en el consell d’administració.

  • La representació de la Generalitat de Catalunya i dels ajuntaments en el Port de Tarragona es redueix radicalment. Per contra, la representació de l’Estat es redueix mínimament. És a dir, austeritat només per comunitats autònomes i ajuntaments. El més greu és que s’aprofita la necessitat d’austeritat per canviar la majoria en els consells d’administració a favor de l’Estat.

  • El ministre pot no acceptar la proposta de president del Port de Tarragona que es faci des de Catalunya.
  • Per tant, els importants avenços aconseguits per CiU l’any 1998 en l’autonomia del Port de Tarragona, apostant per una gestió professionalitzada i de proximitat, arrelada al nostre entorn socioeconòmic, en que el paper reservat a Puertos del Estado era residual, se’n van a fer punyetes. Tot allò que va permetre posar el port de cara a la Ciutat ara queda reduït, sinó eliminat
El més vergonyós és que els 25 diputats socialistes catalans (Joan Ruiz, diputat tarragoní, inclòs) hagin votat a favor d’una llei que retalla competències de la Generalitat. Més greu és quan el passat 29 d’abril el Parlament va aprovar una moció de CiU amb els vots del tripartit que reclamava al Govern la defensa de les competències de Catalunya en matèria de ports.

Senyors del PSOE català : han fet honor a la tradició de votar igual que el PSOE espanyol com fan sempre des de fa 30 anys.

Senyors del PSOE tarragoní: Gràcies una vegada més per defensar Tarragona. Gràcies Sr. Joan Ruiz. Gràcies Sr. Ballesteros. Sembla, però, que a vostè Sr. Ballesteros això ja li va bé, doncs en lloc de lluitar contra aquest disbarat, ha preferit anar-se’n a fer fotos amb Mr. Nespresso Malkovich.

I Tarragona anant perdent pistonada.