dimecres, 19 de maig del 2010

Ser Seriós

Llegia no fa gaire unes declaracions del President Pujol, on deia que una de les coses principals per fer funcionar el mon és ser seriós. I que hi ha persones i països que ho son i persones i països que no ho son, o no ho son gaire.

Això ho dic perquè ja fa massa temps que en la política s’ha instal·lat una manera de fer en que el que triomfa és la somriure fàcil, la promesa constant, el no tenir criteri o el que és pitjor, el no ser seriós.

Això ha quedat mes demostrat que mai, aquesta darrera setmana, amb el Sr. Zapatero. Es evident que aquest senyor pot ser de tot, menys seriós.

Diu que el temps posa a tothom al seu lloc, i dolorosament, molt dolorosament, el temps ha demostrat que el Sr. Zapatero i la forma de fer política socialista, es pur teatre.

El problema d’aquest teatre i d’aquest engany en que els socialistes ens han fet viure, és que ara la festa la fan pagar als mes dèbils. Pensionistes, els que esperant la Llei de la Dependència, o els treballadors públics seran els principals afectats.

A casa nostra, persones amb el mateix tarannà que el Sr. Zapatero, en tenim unes quantes, i la mes evident, és el Sr. Ballesteros.

Ballesteros es com en Zapatero, un polític ple de formes i buit de contingut.

Ja fa temps que l’Ajuntament de Tarragona està instal·lat en la promesa permanent, i l’inactivitat absoluta.

Ara el Sr. Ballesteros, i davant de la situació dramàtica de l’economia ( de la que els Ajuntaments en tenen part de responsabilitat) diu que no aplicarà les mesures Zapatero si no és que l’obliguen.

La primera consideració es evident, dir això i no dir res és el mateix, dons el Decret Zapatero l’obligarà, (per tant un altre cop un intent de quedar be i res mes), però el que es mes greu es que el Sr. Ballesteros ens està dient que si no l’obliguen no pensa fer res.

Això és molt poc seriós. Es tant poc seriós com quan les seves primeres paraules davant la situació van ser: “em fa mandra parlar d’això i espero instruccions”.

La seriositat no es una qüestió de colors polítics, és una qüestió de persones i de sentit comú.

Ara cal ser líder, dir la veritat i prendre les mesures que s’havien de haver pres fa mes de dos anys.

I l’ Ajuntament també.

Ara cal tenir clar que els ajustos d’avui son el primer pas d’un futur millor. Que allí on tots ens em equivocat, cal reconèixer l’error i rectificar, que es el moment de treure despesa supèrflua de les administracions, reduir-ne el seu número, i ser seriós en les mesures a prendre.

M’agradaria pensar el contrari, però no puc.

Jo no veig al Sr. Ballesteros liderant ni això ni res. Es una llàstima per Tarragona.