dimecres, 30 de juny del 2010

EN RELACIÓ AL PERSONAL DEL MUSEU D’HISTÒRIA

Fa aproximadament 1 any, que de forma poc ortodoxa i poc respectuosa, des del Museu d’Història de l’Ajuntament de Tarragona, van començar a acomiadar a alguns treballadors (subalterns de museus) que havien sol·licitat la perlloganció de la seva activitat laboral fins al 70 anys, dret al que pot optar qualsevol funcionari.

A aquestes persones se’ls va jubilar forçosament al·legant les següents afirmacions contingudes en un informe, signat pel director de museus Lluís Balart que concloïa de la següent forma:

“CONCLUSIONS”

Considerant les especials condicions de treball en el Museu d’Història de Tarragona, l’exposició perllongada a les quals pot tenir conseqüències negatives sobre la salut de la persona, no es considera convenients per al servei públic d’accedir a la sol·licitud de prolongació de permanència en el servei fins a l’edat de 70 anys.”

Ja vam denunciar en una nota de premsa el passat 2 de novembre que consideràvem que es podia tractar d’una caça de bruixes per part del sr. Balart i la sra. Rosell, ja que els motius de les conclusions, són incerts i sonen a excusa barata.

Doncs bé, una de les primeres conseqüències d’aquesta política laboral més que dubtosa i poc meditada, ha estat el tancament d’alguns dels museus de la nostra ciutat en moments puntuals.

Una ciutat Tarragona, Patrimoni de la Humanitat. La sra. Rosell, responsable de tot aquest desgavell, desconeixem quins temes prioritza, ja que pel que sembla se’n preocupa més d’altres d’irrellevants, deixant en l’oblit el nostre Patrimoni i tenint en compte que no trigarà gaire la obligada renovació de la condició de “CIUTAT PATRIMONI”

Un cop recordats els fets, el motiu d’aquesta nota no és d’altre que explicar que dos jutjats diferents de la nostra ciutat, donen la raó als treballadors acomiadats injustament, i condemna a l’Ajuntament a readmetre’ls i indemnitzar-los o bé a recórrer la sentencia.

Des de CIU, demanem a la sra. Rosell i al sr. Ballesteros que es replantegin aquest tema seriosament, i que per poca sensibilitat que tinguin, deixin de fer patir a aquestes persones innecessàriament, que readmetin d’immediat a les persones que ja han obtingut la sentencia favorable i també als que estan pendent de judici, ja que els motius de l’acomiadament van ser els mateixos per tothom. Doncs d’aquesta forma només s’està complint el que diu la llei.


Maribel Rubio

Regidora del grup municipal de CIU
Ajuntament de Tarragona