dilluns, 14 de juny del 2010

Una trista dada lamentablement objectiva

Dilluns 14 tenim Consell Plenari del Ajuntament de Tarragona. Acabo de rebre l´Ordre del Dia, que he estudiat detingudament, amb especial interès per els aspectes culturals, que es la meva competència en exercici de la constructiva, lleial i correcta oposició.

He hagut de reelegir els quatre fulls de la convocatòria, pausadament però … sense cap resultat positiu: no hi ha cap punt que parli de la cultura municipal tarragonina.

He pensat que podria tractar-se d’un error i que calia veure quina va ser l´ultima Comissió Informativa de Cultura. Les meravelles de l´informàtica, van facilitar-me la dada i el meu temor s´incrementà. Cap Comissió Informativa des de l´últim Plenari del 10 de Maig. La última Comissió de Cultura es va celebrar el 14 d´Abril (ja es casualitat): Farà dos mesos d’activitat zero i d' "encefalograma plano", d´esgotament post Malkovich.

Si tenim en compte que a la Comissió del 14 d´Abril, es van tractar únicament tres punts de discutible interès, el panorama esta servit.

Podria ser també que el Govern Municipal de PSC-ERC, treballessin pel seu compte, sense sotmetre's al joc democràtic de participació de tots els electes. Peró tampoc. De la lectura de la premsa, tampoc es desprèn activitat.

Estem a principi d´estiu, amb els Festivals a tocar i sols sabem que han contractat al Sr. Miguel Bosé. Espero que no considerin, un altre vegada que això es posar Tarragona al mapa. Fa dos o tres anys ja va venir, i hores d´ara no deixa de ser poc novedós i imaginatiu.

Em preocupa la meva Tarragona. Tot i la crisi, amb pressupostos restringits, amb imaginació es poden fer moltes coses. Amb secretisme, exclusió, dirigisme i cultura partidista, estem perdent tota l’embranzida d´altres temps.

M´agradaria que aquestes lletres s´interpretessin com una reclamació d´activitat, de recuperació del projecte i de renovar el compromís d´esforç i treball per la Ciutat. Això es el que els nostres conciutadans manifesten i ens demanen, cada quatre anys, en el moment de visitar les urnes.